Zandrea’s photohallenge – juli

Wil je uitgedaagd worden in je fotografiekunsten? Doe dan mee aan onze photo challenge!

Iedere maand krijg je een nieuwe opdracht en er wordt aan het begin van de volgende maand zowel op dit blog als op Social Media de favoriet bekend gemaakt!

Thema deze maand:

Thema van deze maand is Golden Hour! Wat houdt Golden Hour in?

Het gouden uur, of ook wel genoemd: het magische uur is een term uit de fotografie. Dit geeft de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aan.

In deze periode is er meer indirect zonlicht, waardoor het licht roder en zachter is. Juist omdat de zon laag aan de horizon staat maakt het licht een langere afstand door de atmosfeer. Dit kunnen mooie plaatjes opleveren!

Onder het kopje ‘tips en tricks’ leg ik uit hoe je nou zo’n foto kunt maken van de Golden Hour.

Voor je gaat beginnen

Voordat je een foto gaat maken zijn er een aantal dingen van belang.

Bedenk eerst wat voor foto je wilt gaan maken, kijk hiervoor ook even op onze Pinterest of op andere Social media.

Als je bedacht hebt wat voor foto je wilt maken, verzamel dan de voorwerpen die je hiervoor nodig hebt.

Op deze manier kan je goed voorbereid een mooie foto maken.

Tips en tricks

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, heb ik een aantal tips voor het maken van het perfecte Golden Hour plaatje:

● Zorg dat je er op tijd bent!
Het is misschien voor de hand liggend, maar wel erg belangrijk om er op tijd te zijn. Weet je niet wanneer het gouden uur is? Hier is een site die precies laat zien hoelaat dit mooie uur start en eindigt: https://www.zonoponder.nl/

● Bereid je vroeg voor
Het wordt wel het gouden uur genoemd, maar dit kan soms maar een paar minuten duren. Het zou zonde zijn als je in die minuten nog je apparatuur klaar moet zetten of moet bedenken waar je precies wilt staan. Zorg er daarom voor dat je dit al gedaan hebt voordat het gouden uur ook echt gaat beginnen.

● Fotografeer snel
Zoals al gezegd kan het gouden uur maar een paar minuten duren. Om meerdere opties te hebben is het van belang om snel te fotograferen, maar wordt niet slordig! Wanneer je de eerste twee tips hebt opgevolgd zal het makkelijker zijn om snel een mooie foto te schieten.

Ideeën

Heb jij ideeën, maar niet de mogelijkheid om ze bij dit thema uit te werken?
Vertel eens over die ideeën, ook als je de foto’s niet zomaar kunt maken. Wie weet kan iemand je helpen bij het vastleggen van zo’n creatieve inval.

Inspiratie

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Gedurende de maand verschijnen telkens nieuwe beelden om je weer te inspireren. Volg het bord Capelle-Fotografeert Photo Challenge van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Natuurlijk kun je ook zelf Googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Social Media

Deze challenge zal ook plaatsvinden op Instagram. Volg hiervoor PM-Fotografie en Zandrea_foto. Wil je via Instagram deelnemen? Plaats dan je foto op je eigen account en tag @pm_fotografie en @zandrea_foto in je beschrijving. Tevens vinden we het leuk als je in je beschrijven deze hashtags plaatst: #zandreasfotochallenge, #zandreasphotochallenge en/of #zandreaschallenge.

Plaats je foto wel voor 31 juli.

Op beide accounts zal de favoriet van Instagram in augustus bekend gemaakt worden en wordt deze persoon beloond met zijn/haar foto op dit profiel! Tevens komt de foto op het Facebook profiel Capelle fotografeert te staan.

* Wanneer je ons tagt op Instagram geef je ons toestemming om de foto te delen.

Doe mee!

De Photo Challenge heeft een eigen pagina gekregen. Hierop kan je je foto insturen en andere foto’s beoordelen met een ster. Let op: de uitleg van de Challenge zal nog steeds op deze site (Capelle-fotografeert) staan. Plaats dus je foto op Instagram en op onze nieuwe site! a

Bekendmaking favoriet

Er kunnen twee favorieten uit deze challenge voortkomen, op dit blog en op Instagram.

Je kunt de gehele maand juli op dit blog op je favoriete foto stemmen, let op: dit is dus t/m 31 juli.

Op Instagram zal ik mijn favoriet kiezen. Zowel op dit blog als op Instagram worden de favorieten van juli in augustus bekend gemaakt. Ik kijk uit naar jullie inzendingen. Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Regels

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels: Plaats je foto op instagram (met de tags naar @pm_fotografie en @zandrea_foto) en/of op challenge.capelle-fotografeert.nl * Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen. * Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!

  • Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
  • Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
  • Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst.
  • Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst.
  • Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
  • Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen.
  • Plaatsen van foto’s voor de challenge kan van 1 t/m 31 juli. T/m 31 juli kunnen de foto’s van deze maand worden gewaardeerd met stemmen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.