Workshop avondfotografie – 6 november

Op 6 november start de eerste van een serie van 6 workshops – avondfotografie., met als thema zwart/wit. Elke avond is gepland rond de volle maan. Met goed weer moet het dus zeker mogelijk zijn een foto van de maan te maken.

Wat behandelen we bij elke workshop?

Het gebruik van ISO, sluitertijd en diafragma voor het verkrijgen van de gewenste resultaten bij avondfotografie. Daarnaast kijken we naar de composities en een aantal creatieve mogelijkheden voor het verkrijgen van een eigen stijl.

Wat zijn de verschillen tussen de diverse workshops?

Elke workshop heeft naast de bovengenoemde onderdelen ook een eigen thema. Zo behandelen we het filtsen tijdens avondopnames, de dynamische weergave van beeld, zwart/wit gebruik voor sfeerbeelden en het lijnenspel vastleggen. Om te zorgen voor een variatie in mogelijk te maken beelden en om locaties passend te hebben bij de extra thema’s zijn de workshops allen op andere locaties gepland. Zo fotograferen we in de Botlek, bij het nieuwe Luxor en de Erasmusbrug, de Oude Haven en Kubuswoningen in Rotterdam en op diverse locaties binnen Capelle aan den IJssel.

Data, locaties en gekoppelde thema’s

06 november – Capelle aan den IJssel – zwart/wit
08 januari – Rotterdam – inflitsen
05 februari – Capelle aan den IJssel – beweging 
05 maart – Rotterdam Botlek – lijnenspel

U kunt zich hier direct inschrijven voor deze workshop.

Benodigde kennis en materiaal

Een (compact) camera waar sluitertijd van ingesteld kan worden op langere sluitertijden (vanaf 2 seconden). Een statief om stabiel te kunnen werken met de langere sluitertijden.
Uitgebreide kennis van fotografie is niet benodigd, het zelf kunnen instellen van de camera op de gevraagde standen is wel noodzakelijk. Hier kan uw handleiding thuis al uitkomst bieden.

Kosten en inschrijven

Een enkele workshop kost € 49,00, kiest u voor meerdere van deze avondfotografie workshops dan ontvangt u 10% korting. Bij inschrijving voor alle avondfotografie workshops ontvangt u 25% korting. U kunt zich hier direct inschrijven voor deze workshop.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.