Watermerk in foto aanbrengen

Ik heb een heel eenvoudige methode gevonden om een soort watermerk in je foto aan te brengen in Photoshop. Maak een kopie van je foto. Voeg een tekstlaag toe. Stel type, grootte letter en kleur in. 

Typ de tekst. Het © teken voer je als volgt in: alt en 0169.

Je kan de tekst passend maken met Ctrl T. Zet je tekst op de juiste plaats met verplaatsen. Stel de laag in op “zwak licht”, stel de dekking in. Soms is 50% goed, soms 75%, dat moet je zelf uitproberen. Het is niet de bedoeling dat die overheerst.

 

Succes!

This entry was posted in Cursisten on by .

About NicoletteE

Ik ben Nicolette, ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik werk als senior apothekersassistente in het EMC in Rotterdam. Ik hou me voornamelijk bezig met metabole ziekten. Al zo'n 25 jaar maken wij foto's als hobby, begonnen met een spiegelreflex, daarna AF spiegelreflex, een digitale compactcamera en sinds 2 jaar met een digitale spiegelreflex. Ik heb me ingeschreven voor deze cursus omdat ik alle mogelijkheden van de camera wil leren kennen en niet alleen de automatische stand wil gebruiken. En ben dus ook erg benieuwd naar de resultaten van de foto's. Over het algemeen vind het allerlei onderwerpen erg leuk om te fotograferen, van landschap tot stad, van portret tot dieren, het maakt me niet uit, als ik er maar lekker op uit kan, als het weer een beetje mee zit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.