Verlichte molens op Kinderdijk van 5-9 t/m 10-9 2011

Molens in Kinderdijk verlicht

2 september 2011

 

Alle 19 molens op de Kinderdijk, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, worden verlicht. De toegang tot ‘Molens in floodlight’ is gratis.

Kinderdijk kreeg de status van werelderfgoed in 1997. De molens in Zuid-Holland zijn volgens Unesco het voorbeeld van het Nederlandse gevecht tegen het water. In de afgelopen 3 jaar werden 14 molens gerestaureerd. De restauratie van de laatste, een ruim 270 jaar oude molen, was in juli klaar.

 

De molens op Kinderdijk leveren tussen 5 en 10 september ‘s avonds een extra mooi plaatje op. Ze worden dan door schijnwerpers verlicht tijdens de 20e Molenlichtweek.

This entry was posted in Cursisten on by .

About NicoletteE

Ik ben Nicolette, ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik werk als senior apothekersassistente in het EMC in Rotterdam. Ik hou me voornamelijk bezig met metabole ziekten. Al zo'n 25 jaar maken wij foto's als hobby, begonnen met een spiegelreflex, daarna AF spiegelreflex, een digitale compactcamera en sinds 2 jaar met een digitale spiegelreflex. Ik heb me ingeschreven voor deze cursus omdat ik alle mogelijkheden van de camera wil leren kennen en niet alleen de automatische stand wil gebruiken. En ben dus ook erg benieuwd naar de resultaten van de foto's. Over het algemeen vind het allerlei onderwerpen erg leuk om te fotograferen, van landschap tot stad, van portret tot dieren, het maakt me niet uit, als ik er maar lekker op uit kan, als het weer een beetje mee zit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.