Plezier met fotografie

Op 12 november vindt de Woonparty bij Pronto Wonen in Capelle aan den IJssel plaats. Dit jaar is de avond favoriet als nooit te voren. We verwachten een record aantal bezoekers en het belooft een gezellige avond te worden.

Ook dit jaar is Petra Muilenburg Fotografie weer als deelnemer op de Woonparty te vinden. De voorgaande jaren lieten we voorbeelden zien van portretwerk uit de studio. De mogelijkheden die we bieden voor een prachtige afdruk van een gezinsfoto of de albums die ik met veel plezier en liefde maak van de bruidsparen die afgelopen jaren voor mijn camera hun mooie dag hebben gedeeld.

Printmateriaal

Dit jaar ligt de nadruk op de foto’s die de bezoekers zelf maken. Er is veel materiaal waarop foto’s tegenwoordig kunnen worden afgedrukt. Hoe dat er uit ziet kan nu van dichtbij bekeken worden met de voorbeelden die beschikbaar zijn gesteld door Profotonet. Ook de albums die via hun websites besteld kunnen worden liggen als demo model in de stand op de Woonparty.

Met software is veel te doen. Tijdens de Woonparty zijn demonstraties te volgen van bewerkingen die standaard uitgevoerd kunnen worden. Ook zijn er demonstraties van digitale en creatieve bewerkingen.

Informatie cursussen en workshops

Wil je meer uit je camera halen, dan is er die avond informatie te vinden over de cursussen en workshops die ik geef in Capelle aan den IJssel. Maar er gaat niets boven zelf aan de slag gaan met je camera! Daarom zijn er die avond ook 2 mini workshops!

Mini workshops tijdens Pronto Woonparty

Deelname aan de workshops kan natuurlijk met een spiegelreflex- of compact camera. Maar ook de camera in telefoon of tablet is voldoende om deze avond deel te nemen. De nadruk ligt op Plezier met fotografie. Met simpele middelen gaan we aan de slag om op creatieve wijze foto’s te maken. We gebruiken glas, licht en de camera om abstracte beelden te maken die gebruikt kunnen worden als achtergrond op je eigen telefoon en/of tablet.

De tweede mini workshop heeft ook alles met licht te maken. Heeft je tablet of telefoon een flitser ingebouwd? Dan kun je zelf aan de slag om foto’s te maken. Een portret met sfeerlicht of gewoon lekker experimenteren. Heb je geen camera bij je? Ook geen probleem! Loop gewoon mee of kom kijken bij de uitleg. Wie weet kun je de tips toepassen als je de camera weer in de handen hebt tijdens vakantie of dagje uit!

Tips en advies

Wil je tips of advies over een prachtige afdruk van je (vakantie)foto loop deze avond dan gerust langs. Graag help ik je om te zorgen voor een waar kunstwerk aan je muur of in een boeiend album. Natuurlijk informeer ik je ook graag over de cursussen en workshops die ik geef.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.