Laatste update

Zoals jullie gezien hebben is de website van capelle-fotografeert gehackt.

De mededeling heeft bij sommige vragen opgeroepen over hun gegevens (mailadres etc). Voor zo ver bekend staat de hack los van dit soort gegevens. In de website is wel iets geplaatst waardoor veel verkeer voor de server van de provider werd gegenereerd.

Voor zo ver bekend zijn er echter geen persoonlijke gegevens van de gebruikers uit de site gehaald.

Het proces om het deel van het forum met de fotowedstrijd te herstellen heeft nog al wat voeten in aarde. Helaas is dit deel een service aanbod, zoals jullie weten is deelnemen aan de wedstrijden kosteloos. Het onderhoud en bijhouden is vooral liefdewerk.

Gelukkig is van een groot deel een backup en langzaam maar zeker draaien de belangrijke onderdelen weer. In de backup staan wel de mappen die de bestanden van iedereen bevatten. Maar op een of andere manier zijn de afbeeldingen toch weg. Tot op heden is nog niet duidelijk of deze terug te halen zijn.

Ik vind het vooral heel erg voor degene die met veel plezier elke maand deelnemen aan de wedstrijd. Het doel voor mij is jullie een reden te (blijven) geven om op pad te gaan met je camera en vooral plezier te hebben in het fotograferen.

De komende tijd zal dus nog in de vrije uren gezocht worden naar een mogelijkheid tot herstel van het beeldmateriaal. De wedstrijd ligt dus helaas stil. In het jaar 2020 dat toch al geteisterd wordt door virussen en ongewenste maatregelen, moet ik deze er dus helaas aan toevoegen.

Ik houd jullie hier op de hoogte van het verdere verloop en hoop toch vooral op eer herstel van ‘jullie fotowedstrijd’. Heb je nog vragen, of kun je op een of andere manier bijdragen aan een positieve afronding. Laat het me dan a.u.b. weten :D.

Met of zonder fotowedstrijd, blijf vooral lekker bezig met je camera. Deze brengt je meer dan een mooi plaatje na de druk op de knop!

Petra

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.