Kikkerperspectief

IMG_0499

Snoepwinkel M- 1/10 – f 3.2 – ISO 400

IMG_0505

Kinderwagen M- 1/10 – f 3.2 – ISO 400

IMG_0530

Koets M- 1/10 f 3.2 Iso 100

1 thought on “Kikkerperspectief

 1. Petra Muilenburg

  Hoi Bart,

  Duidelijk! Het kikkerperspectief is duidelijk zichtbaar in alle foto’s. Mijn favoriet is de snoepwinkel (hoe zou dat nou komen (:). Even nog in het algemeen. De foto’s op de manier zoals je ze nu plaatst laten niet het totale beeld zien en het is ook niet mogelijk ze aan te klikken om wel het geheel te zien. Daardoor denk ik dat qua beoordeling van de foto ik niet helemaal het juiste beeld heb.

  De snoepwinkel. Ik vind deze het sterkst, waarschijnlijk door het lijnenspel en de verdeling van het beeld. Daarbij komt dat ik me helemaal kan voorstellen daar als klein kind pijn in mijn nek te krijgen met het omhoog staren naar al dat lekkers. De diagonale lijn breekt het beeld in 2 delen. De tekst onderin vraagt als eerste aandacht. Daarna wordt het oog van zelf naar het lichte deel bovenin getrokken. De mix van daglicht onderin en bovenin het kunstlicht geeft een vervreemdend effect. Positief bedoeld :).

  Wat me het eerst opviel tijdens het vergelijken van de foto’s was de ruis die in de schaduw partij ontstaat. De 2e foto (met 400 ISO) geeft een sterke korrel/ruis partij die wat aandacht afleidt. Omdat het een stilstaand object betreft is het een optie om toch op 100 ISO te fotograferen en dan op statief voor een langere sluitertijd te kiezen. Vooral bij aanschaf van een camera is dit een item om aandacht aan te besteden. De ontwikkelingen zijn steeds verder en beter in dit gebied van de fotografie. Wat ik bij de 2e foto wel jammer vind is de hoeveelheid aan informatie die het beeld stoort. Uiteraard is daar niet altijd iets aan te doen, maar zo sterk als de 1e foto is deze helaas niet door alle niet fotografische ruis (brandblusser, lichtreflectie in vitrine).

  De 3e foto heeft een aantal punten die gelukkig achteraf aangepast kunnen worden. Het standpunt is zeker sterk en je krijgt het gevoel naar de opstap te moeten springen ;). Door de naar buitenlopende lijn aan de linkerkant krijgt het oog de beweging om de foto te verlaten en dat is jammer. Mogelijk is het krapper snijden hier een oplossing. Het contrast is wat flauwtjes en het zwart oogt niet lekker donker. Bekijk het histogram en zie of je daar nog wat kunt doen om het contrast in het beeld wat te verhogen. Alleen de donkere delen, want het wit in het wiel is al bijna aan zijn eindje (of is er misschien al). Het zou jammer zijn als het te veel aandacht ging vragen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.