Herfstkleuren

[singlepic id=192 w=400 h= float=]
Aangepaste versie PM – Uitsnede onderste helft met levelcorrectie

[singlepic id=191 w=200 h= float=]
Aangepaste versie PM – Uitsnede linker bovenhoek met level- en hooglichtcorrectie

IMG_0456

M -1/160 – f 5.0 Iso 200

2 thoughts on “Herfstkleuren

 1. Petra Muilenburg

  Oh wauw Bart,
  Als dit geen keurige paddestoel is dan weet ik het ook niet meer :). Opzettelijk of niet? Ik vind in elk geval het herfst tafereel er prachtig uitzien. De kleurige bessen geven een goed tegenwicht aan de kleur van de paddestoel en ook de gevallen eikels dragen bij aan een zeer natuurlijk omgeving. Ik ga er van uit dat je dit tafereel keurig in het bos hebt aangetroffen. De natuur biedt ons toch mooie dingen om te fotograferen niet waar? Op mijn scherm komt de kleur van de paddestoel wat flets over. Dat kan natuurlijk gewoon mijn scherm zijn. Ik hoop daarom dat in de print een mooie volle kleur zit. Je kunt dergelijke zaken aanpassen door te spelen met de levels en/of curves en natuurlijk met kleurverzadiging. In elk geval een mooie foto voor in de collectie :).

  Mvg
  Petra

 2. Petra Muilenburg

  Hoi Bart,

  Door het verwijderen van de foto met de paddestoel is bovenstaande opmerking wel een beetje raar geworden :). Laat de foto voortaan gewoon maar staan. Wijzigingen kunnen dan goed gezien en vergeleken worden.

  Dit is trouwens ook een k(l)eurig herfstplaatje. Probeer eens wat verschillende uitsnedes met deze foto. In de onderste helft zit bijvoorbeeld een mooie diagonale lijn van de tak. Dit levert volgens mij een heel spannend beeld op samen met de herfsttinten. De linker bovenhoek is ook heel spannend met het tegenlicht. Op zich is deze foto niet verkeerd hoor, begrijp me goed. Maar van één enkel stuk vallen soms diverse mooie platen te maken.

  Mvg
  Petra

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.