Fotowedstrijd september 2019 – thema: reflectie

Langzaam schuiven we door in de seizoenen en zijn al weer bijna in de herfst aanbeland. Hier en daar verschijnen andere kleuren dan groen aan de bomen. Tijd voor wat reflectie.

Gelijk ook een mooi onderwerp voor foto’s. Geen idee waar je moet beginnen?

Kijk hieronder voor de eerste tips om je op weg te helpen, mocht je even zonder inspiratie zitten.

Strand

Laat ik voor de eerste tip nog even dicht bij het thema van vorige maand blijven. Op het strand heb je prachtige gelegenheden om met een thema als reflectie aan de slag te gaan.

Als het tij zich langzaam terugtrekt blijft er vaak nat zand met wat schelpen en strepen achter. Op een dag met blauwe lucht en bewolking krijg je door het hoge contrast prachtige reflecties.

Zeker de moeite waard om hier wat langer stil te blijven staan en zien welke reflectie het meest attractieve beeld achter laat.

Water

Bij de juiste omstandigheden is water een bron van inspiratie als het gaat om reflecties. Of je nu gaat voor een mirage effect of een prachtig evenwicht met spiegeling.

Water helpt je ook als het geregent heeft. De achter gebleven plassen zijn een schat als het gaat om reflecties. Loop er voor de zekerheid is omheen om vanuit de diverse perspectieven te zoeken naar de meest aansprekende plaat.

Selfies

Nee niet die met je mobiel, hoewel je daar natuurlijk ook grappige reflecties mee kunt maken. Een foto in een spiegel of een spiegelende ruit. Zoek eens naar een ander perspectief.

Houd je van wat meer ingewikkelde beelden? Probeer dan eens een spiegelende ruit in een stad, waarbij je meerdere lagen laat zien.

Natuurlijk mag een creatief zelfportret ook. Gebruik zaken die jou persoonlijkheid weerspiegelen en gebruik ze om samen met (een deel) van jezelf in beeld te brengen als een persoonlijke reflectie in de figuurlijke zin van het woord.

Ontspanning

Ik houd wel van een grapje, dus gebruik je zelfontspanner eens om een foto van je camera te maken met een reflecterend voorwerp. Maak er een dolle boel van en stop niet bij een eenvoudig beeld als een spiegel of ruit.

Ga jezelf eens te buiten en zoek bijvoorbeeld in je keuken naar reflecterende voorwerpen als pannen, deksels of glimmende opscheplepels etc. Vasen en andere siervoorwerpen of tv’s zijn ook goed te gebruiken.

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor meer nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig! 

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 september t/m 30 september
– Vanaf 1 oktober kunnen de foto’s van de maand september weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2019 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2019.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.