Fotowedstrijd september 2015 – thema: Staaltje architectuur

Het thema voor september is: Staaltje architectuur

Al speurend door Pinterest kwam ik prachtige foto’s tegen. Toch wel lastig want al die buitenlandse constructies zijn niet door iedere fotograaf vast te leggen.

De afwijkende composities zet ik wel in het Pinterest inspritatie bord van deze maand. Al doende ben ik op speurtocht gegaan naar foto’s in ons eigen land. Tot mijn grote verrassing kwamen daar zeer fraaie exemplaren naar voren. Je vingers en voeten gaan jeuken om op pad te gaan met de camera. Natuurlijk zo vlak bij Rotterdam komt de Zwaan / Erasmusbrug tot vervelens toe voorbij. Maar er zijn toch zeker wel meer boeiende beelden te vinden.

Nieuwsgierig naar wat je kunt vinden of op zoek naar inspiratie om op pad te gaan? Neem dan gerust een kijkje in het voorbeeld bord op Pinterest.

Daar mag het natuurlijk nu niet bij blijven! Laat zien welke inspirerende foto’s jij kunt maken van de architectuur in je omgeving. Maak een ‘raad het plaatje’ of ga voor indrukwekkende sfeerplaten. Wat je ook bedenkt, deel het hier tijdens de fotowedstrijd van deze maand.

Vind je dit nog lastig als beginnend fotograaf? Concentreer je dan op hetgeen je op dit moment aan het leren bent in de cursus. In de basiscursus kun je goed experimenteren met diafragma, maar ook in de creatieve cursus met deze maand als lesthema abstract is er voldoende te vinden!

Heb je toch behoefte aan eerst nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Ook deze maand verschijnen er weer artikelen op het weblog die je kunnen helpen bij het maken van jouw foto met Staaltje architectuur.

Houd bij het plaatsen van je foto weer rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 september tot en met 30 september
– Vanaf 1 oktober kunnen de foto’s van de maand september weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2015 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowestrijd 2015.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.