Fotowedstrijd oktober 2019 – thema: industrie

Misschien wist je het nog niet, maar ik bedenk de thema’s voor de fotowedstrijd altijd in het jaar voorafgaand. Soms heb je dan een mooi  lijstje en veel inspirerende ideeën.

Hoe ik op dit thema ben gekomen, geen idee. Natuurlijk spelen er wel wat beelden door mijn hoofd nu ik probeer het inspiratielijstje van deze maand te maken. Maar ik moet eerlijk bekennen dat het me ontgaat met welk idee ik dit thema op de lijst heb gezet.

Misschien iets om buiten je comfort zone te fotograferen? Natuurlijk zijn er onder jullie die vast geïnspireerd raken door dit thema en direct wilde plannen krijgen. Ik kijk dan ook zeker uit naar jullie beelden!

Voor nu een lijstje met wat minder inspirerende items, die je wellicht zelf ook hebt bedacht. Oh ja, het thema van deze maand: industrie.

 Ga voor details

Als je ook het Pinterest bord bezoekt voor inspiratie, daar vind je de foto’s die me direct te binnen schieten. Ga voor de details!

Industrie heeft in mijn beleving te maken met het maken van producten. De fabrieken die nodig zijn hebben vaak kleinere details die meer tot de verbeelding spreken, zoals onderdelen van machines.

Industrieel Nederland

Als geboren en getogen Rotterdamse denk ik bij industrie direct aan onze eigen Botlek. De altijd brandende vuren en eeuwig voorbij drijvende stoom uit de pijpen.

Wat voor de één een doorn in het oog is, kan voor de ander een gigantisch mooie foto opleveren. Als je houdt van herhaling en rechte lijnen kun je in de Botlek meer dan je hart ophalen.

24 uurs economie

Ik blijf met mijn inspiratie nog even bij de Botlek, want wat er overdag als lijnenspel uit ziet, is in het avondlicht een kermis van licht. Bovendien kun je op heel goed bereikbare plaatsen prachtige foto’s maken van deze door industrie vormgegeven wereld.

Je hoeft dus niet heel ver weg om toch sprankelende industriële beelden vast te leggen.

Rotterdam = haven

Misschien niet de beelden die veel mensen direct bedenken als ze niet in een van de wereldhavens geboren zijn. Maar als het gaat om industrie heeft de haven toch echt wel zijn steentjes bijgedragen.

Een combinatie van industriële bouw en water is dus helemaal niet zo’n gekke combinatie. Wil je wat meer met het idee van details uit het eerste item? Ga dan lekker struinen in de museumhaven van Rotterdam. Details van industrie, scheepvaart en de wereldhaven zijn daar nog steeds te vinden. Bovendien zijn ze eenvoudig bereikbaar voor een pracht serie met foto’s.

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor meer nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

 

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 oktober t/m 31 oktober
– Vanaf 1 november kunnen de foto’s van de maand oktober weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2019 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2019.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.