Fotowedstrijd oktober 2016 – thema: vergankelijkheid

Het fotowedstrijd thema voor oktober: Vergankelijkheid

Het thema voor de maand oktober heeft alles te maken met de natuur die zich opmaakt voor de overgang naar de winter. Natuurlijk zijn er de herfstkleuren die vele fotografen inspireert tot het maken van fantastisch beeld.

Het is echter ook de tijd van overgang. Het zichtbare overgaan van zomer naar winter. De vergankelijkheid van leven.

Structuren

De bladeren verliezen niet alleen hun groene kleur, maar ook de bladstructuur tussen de nerven. Het raster waar alles mee samenhangt wordt duidelijk in vergane bladeren. Het fotograferen van structuur krijgt zo de ruimte.

Zaden

De overgang van bloem naar zaaddoos wordt door het afsterven van het blad nog beter zichtbaar. De soms ijle vormen bieden veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld het fotograferen van high key foto’s (wit op wit). Let op met de juiste meting van het licht! 


Door de laagstaande zon kun je ook heel mooi de details in beeld brengen met tegenlicht. Maak diverse opnames om de beste in te sturen voor de wedstrijd.

Wees creatief

Fotografeer niet alleen wat je vind, maar ga aan de slag met het maken van een stilleven. Verzamel net als oude meesters diverse voorwerpen en maak er je eigen geheel van.

 

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen.

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Ook deze maand verschijnen weer artikelen op het weblog. Je kunt de artikelen volgen via Facebook. Natuurlijk kun je ook regelmatig een bezoek brengen aan het blog.
Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je ook wachten op de e-zine aan het eind van de maand. Daarin vind je een overzicht van de artikelen uit de afgelopen maand. Ontvang je het e-zine nog niet? Schrijf je dan nu in!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 oktober tot en met 31 oktober
– Vanaf 1 november kunnen de foto’s van de maand oktober weer worden gewaardeerd met stemmen

 

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2016 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.