Fotowedstrijd oktober 2015 – thema: Structuur

Het thema voor oktober is: Structuur 

De herfst is in volle gang. Temperatuur daalt en daarmee ook de stand van de zon. De dagen worden snel korter, maar we worden nog verblijd met de nodige zonneschijn. 

Genoeg redenen om er op uit te gaan. Tussen de vallende bladeren glimmen de hoedjes van de paddenstoelen. De takken worden langzaam weer zichtbaar aan de bomen.

Overal om ons heen wordt de structuur door het zogenaamde strijklicht goed zichtbaar. Een prima thema om deze maand de overgang naar het koude weer mee te overbruggen. Ook het tegenlicht op een enkel blad laat mooi de structuur van het binnenwerk zien.

Ben je op zoek naar inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Ben je beginnend fotograaf? Maak dan gebruik van het geleerde in les 1 van de basiscursus bij PM Fotografie. Zorg voor een goede lichtmeting. Wissel je keus af met een tegenovergesteld effect.

Natuurlijk verschijnen ook deze maand weer artikelen op het weblog die je kunnen helpen bij het maken van jouw structuurfoto.

Houd bij het plaatsen van je foto weer rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 oktober tot en met 31 oktober
– Vanaf 1 november kunnen de foto’s van de maand oktober weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2015 bekend zijn, zullen we uit de 12 genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowestrijd 2015.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.