Fotowedstrijd november 2018 – thema: gekaderd

Laatste ronde, laatste kansen. Nog slechts 3 maanden en dan weten we wie alle winnaars zijn van 2018. Grijp dus je kans want er zijn nog maar 2 thema’s voor dit jaar over.

Het is wel goed om alles binnen het juiste kader te bekijken. Dat van je camera of dat van je onderwerp. Daarom als uitdaging deze maand: gekaderd.

Géén excuses van slecht weer, want dit thema kun je ook best binnen gebruiken.

Kun je wat hulp gebruiken bij je verbeelding?  Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Wat je buiten kunt vinden

Deze zal voor de meeste wel duidelijk zijn, maar poortjes, deuren, vensters en openingen in panden zijn geweldige én eenvoudige kaders.

Meestal stoeien we met de keus of we de details binnen of buiten het kader nemen. In de meeste gevallen zijn de lichtomstandigheden met hoog contrast een hele uitdaging voor dit soort situaties.

In dit geval kun je het jezelf dus makkelijk maken door juist het kader donker te houden en als omlijsting te laten fungeren voor een mooi gekaderde foto.

Nog meer buiten, maar wat lastiger

Houd je van buiten, maar ben je liever in de natuur? Een kader vinden lijkt dan wellicht lastiger, maar als je goed kijkt vind je er zeker genoeg.

Denk maar eens aan takken die een boog vormen. Lange bomenlanen vormen ook vaak een mooi kader voor wat er aan het eind ligt. Kies dan voor een wat kortere bomenrij, zodat je onderwerp aan het eind er meer uitspringt.

Zelf meebrengen

Houd je van een creatieve uitdaging en vind je het niet erg om wat meer mee te nemen in je cameratas? Bedenk dan zelf eens een leuk kader om mee te nemen. Een fotolijst klinkt al snel te groot, maar zelfs met een 10×15 lijstje kun je een grappig kader voor je lens toveren.

Denk ook eens aan andere vormen zoals rond, vierkant of met hoeken afgerond.

Verrassend

Ben je in het bezit van een glazen bol? Nee, niet om de toekomst te voorspellen, maar om de wereld om je heen mee vast te leggen. Neem wat minder ruimte om je bol en kader deze zo strak mogelijk in beeld. Je krijgt nu automatisch je ronde kader en waarschijnlijk ook heel verrassende beeld.

Op zoek naar visuele inspiratie? Ga naar het Pinterest bord voor meer nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 november tot en met 30 november
– Vanaf 1 december kunnen de foto’s van de maand november weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2018 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2018.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.