Fotowedstrijd mei 2020 – thema: bril

De Coronacrisis laat ons allemaal door een andere bril naar de wereld kijken. De afgelopen dagen zijn dankzij de crisis bij mij in elk geval meer binnengekomen over wat vrijheid voor ons en mij als mens betekent.  De programma’s en toespraken hebben bijgedragen aan mijn gevoel van verbinding met mijn grootouders en ouders tijdens oorlogstijd.  

Visie is een kwestie van perspectief. Of dat nu gaat om onze toekomst of een creatieve uiting. De uitdaging voor de maand mei is: bril.

Ga jij voor de letterlijke of figuurlijke variant van het thema? Hieronder vind je wat stof tot nadenken voor de uitwerking van jouw foto inzending van deze maand.

Wat inspiratie opdoen? Weten wat allemaal toegestaan is bij dit thema? Lees dan hieronder de tips

Bril – houd het simpel

Hoewel simpel een relatief begrip is als je glas gaat fotograferen. Het letterlijk fotograferen van een bril kan je nog voor (on)aangename verrassingen laten staan. 

Spiegelingen zijn bijna onvermijdelijk. Maar ben je in bezit van een polarisatiefilter? Gebruik deze dan als je de spiegeling wilt vermijden.

Bril – met een twist

Je hebt de voorbeeldfoto’s op het Pinterest bord vast wel eens gezien. De spiegeling van de omgeving in een zonnebril. Of de foto waar de schaduw van de bril een hartje vormt op het boek waarop de bril ligt. 

Beide mooie varianten leveren goede resultaten op. Met een twist doet me ook nog aan varianten denken waarbij een bril in de kreukels ligt of zo’n ouderwetse thuis remedie als een pleister geplakt om een gebroken exemplaar bij elkaar te houden. 

Heb jij nog meer ideeën? Verras ons maar!

Bril – go creative

Gebruik een bril als vergrootglas of een vergrootglas als bril. Je begrijpt ‘m wel.

Leef je lekker uit en doe eens gek. 

Creatief met een twist

Een bril is natuurlijk ook figuratief te gebruiken. Maar er valt ook te denken aan andere brillen, zoals een wc-bril. De combinatie van een dames en heren bril.

Een veiligheidsbril, of bescherming bij het lassen zal niet voor iedereen voor handen zijn, maar je kunt er wel leuke creatieve twists mee bedenken.

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor nog meer ideeën bij het thema van deze maand. Gedurende de maand verschijnen telkens nieuwe beelden om je weer te inspireren.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 mei t/m 31 mei
– Vanaf 1 juni kunnen de foto’s van de maand mei weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2020 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2020.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

1 thought on “Fotowedstrijd mei 2020 – thema: bril

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.