Fotowedstrijd mei 2015 – thema: Snel

Het thema voor mei is Snel

Je zult wel denken. Thema Snel, wat moet ik er mee en waar haalt ze het vandaan :). Dat laatste komt eigenlijk doordat alles in het voorjaar zo snel voorbij gaat. De bloesems zijn al weer uitgebloeid voordat je de camera goed en wel afgestoft hebt. 

Alles gaat snel. De zon laat zich even zien en de bomen zijn in een oogwenk groen. De eerste lammetjes laten zich zien en voor je het weet zijn het al weer halve schapen.

Snel is dus wat mij betreft zeer toepasselijk in het voorjaar. De dagen worden ook snel al weer langer. Door de zomertijd is het nu al na negen uur voor het begint te schemeren. De zon is nog niet gezakt of de maan staat al weer te stralen.

Snelheid vastleggen kan dus in rap tempo. Maar snel mag ook een eigen idee zijn. Laat zien wat jij kunt met het onderwerp snel in je foto’s. Er is genoeg te bedenken!

Heb je behoefte aan eerst nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

 

Ook deze maand verschijnen er weer artikelen op het weblog die je kunnen helpen bij het maken van jouw foto met Snel.

 

Houd bij het plaatsen van je foto weer rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 mei tot en met 31 mei
– Vanaf 1 juni kunnen de foto’s van de maand mei weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2015 bekend zijn, zullen we uit de 12 genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowestrijd 2015.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.