Fotowedstrijd maart 2019 – thema: communicatie

Deze maand een uitdaging. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Net als het onderwerp: communicatie

Met dit onderwerp kun je weer alle kanten op. Ga jij voor een registratie foto of zoek je het in de creatieve hoek? Misschien ben je wel even de weg kwijt en heb je wat hulp nodig om op gang te komen.

Lees in dat geval de onderstaande tips en ik help je alvast op weg met wat ideeën!

 

Registratie foto, wat is dat?

Hiermee bedoel ik dat je een foto maakt van iets dat letterlijk met communicatie te maken heeft. Denk aan de ikonische rode telefooncellen in het Verenigd Koninkrijk.

Een fraaie opvallende verschijning in het straatbeeld en iedereen weet direct wat je bedoelt!

Telefoon, computer en …..

Wat kun je allemaal bedenken waarmee we tegenwoordig communiceren? De telefoon is er in allerlei vormen en maten. Maar ook een computer is een communicatiemiddel.

Wie weet heb je voor de kinderen nog van die leuke plastic bekertjes met een touwtje. Dat is tenslotte ook een middel om te communiceren.

Abstract

Zoek je het wat meer in de abstracte vormen? Onze mond is natuurlijk ook een communicatiemiddel. Er valt echter ook te denken aan fluitjes voor honden, een bit van een paard, de riem van de hond.

Hoe je ook naar deze middelen kijkt, het zijn manieren die gebruikt worden om een boodschap over te brengen.

Welke (verrassende) communicatiemiddelen kun jij nog bedenken om te fotograferen?

Artistiek

Durf jij de uitdaging aan? Ga dan voor een artistieke uiting van communicatie. Dit op zich zelf is al een manier van communiceren. Hoewel we er niet altijd bij stil staan is fotograferen ook een communicatiemiddel. Tenslotte gebruiken we het om anderen deelgenoot te maken van wat we zien en ervaren. Dat kan net zo goed in een verhaal, toch kiezen we vaak voor een foto.

Het hoeft dus niet hoogdravend te zijn, maar een foto heeft altijd een ‘boodschap’ en dat is op zich al weer een manier van communiceren.

 

Ben je op zoek naar meer visuele inspiratie? Ga naar het Pinterest bord voor meer nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik ben heel benieuwd welke vormen van communicatie jullie in beeld weten te vangen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

 

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 maart tot en met 31 maart
– Vanaf 1 april kunnen de foto’s van de maand maartweer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2019 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2019.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.