Fotowedstrijd maart 2016 – thema: ONDERSTEBOVEN

Op het ogenblik is het weer ook ondersteboven. We krijgen eind februari nog een korte kouvlaag en de rest van de winter was het nat, maar niet wit.

Niet alleen het weer is ondersteboven, maar ook het thema van deze maand. Het is een uitdagend thema, waar je als creatieve denker helemaal je ei in kwijt kunt.

Bij zo’n thema heb ik dan zelf ook gelijk diverse beelden in mijn hoofd. De laatste tijd zie ik veel werk voorbij komen met een glazen bol. Daarin staat de wereld ook ondersteboven. Geen glazen bol? Gebruik een wijnglas, vul deze met een laagje water en voilá je kunt aan de slag.

Heb je het niet zo op kunstgrepen? Zelf bevat mijn collectie de nodige foto’s van kinderen die ondersteboven aan een klimrek hangen. Of wat dacht je van kleuters die proberen door hun benen te kijken?

Ook in de natuur vergasten de dieren ons regelmatig op gelegenheden om vast te leggen. Zowel eekhoorns als vogels hangen regelmatig ondersteboven om aan voedsel te komen of zich te verplaatsen. Ook in de dierentuin zijn genoeg voorbeelden te vinden.

Niet alleen de dieren laten zich zo zien. Ook sommige bloemen hebben de neiging om ondersteboven als de norm te verheffen. Bloemkoppen hangen naar beneden bij vele bloemen dus ook de liefhebbers van deze tak van fotografie hebben geen excuus om geen foto in te leveren.

Houd je van een uitdaging? Leg je camera dan eens op de grond. Je zult verwonderd zijn over wat je door de lens vastlegt als je camera ondersteboven ligt!

Bij het zoeken van voorbeelden in Pinterest werd ik helemaal blij. Daar is een schat aan voorbeelden te vinden. Ook deze maand is een deel daarvan weer te vinden in het Inspiratiebord. Kortom: trek er op uit en laat zien waar jij ondersteboven van raakt 🙂

Maak er iets moois van! Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen.

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op PinterestVolg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Ook voor de beginnende fotograaf is dit weer een thema waar je mee uit de voeten kunt. Doe dus mee en maak een foto. Plaats hem als Reply in dit Topic.

Natuurlijk verschijnen ook deze maand weer artikelen op het weblog. Je kunt de artikelen weer volgen via Facebook. Je kunt ook regelmatig een bezoek brengen aan het blog.

Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je ook wachten op de e-zine aan het eind van de maand. Daarin vind je een overzicht van de artikelen uit de afgelopen maand. Ontvang je het e-zine nog niet? Schrijf je dan nu in!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen.
De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief?
Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het
actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 maart tot en met 31 maart
– Vanaf 1 april kunnen de foto’s van de maand maart weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2016 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.