Fotowedstrijd juni 2020 – thema: camera

Het thema van deze maand is een regelrechte uitdaging. Op Instagram zie je regelmatig van die foto’s voorbijkomen die prachtig passen bij dit thema.  Camera, welke fotograaf heeft er niet iets mee. Maar hoe leg je dat apparaat nu eens vast. Doe je mee aan de Insta hype en leg je alle toebehoren om je camera heen?   Ga je voor een andere er uitspringende aanpak?  

Wil je eerst inspiratie opdoen? Weten wat allemaal toegestaan is bij dit thema? Lees dan hieronder de tipsCamera – houd het simpel

Maak een foto van een camera. Deze keer zul je wat moeten bedenken. Leen een camera van iemand en maak daar foto’s van. Trek de oude sier exemplaren uit de kast. 

Ga voor een elegante productweergave of op de Insta hype toer.

Camera – selfie

Meestal fotograferen we onszelf tijdens een selfie, maar in dit geval ben niet jij maar is je camera het hoofdonderwerp. Spiegelingen in lenzen, winkelruiten of simpelweg een spiegel in huis zijn de komende tijd niet veilig voor jou.

Heb jij nog meer ideeën? Verras ons maar!

Camera – go creative

Of je nu aan de slag gaat met Photoshop of een verzameling van camera’s op een hoop gooit er is vast een idee te bedenken waarbij je een camera op creatieve wijze kunt vastleggen.

Ga eens op de spreekwoorden toer. Beter 1 camera in de hand, dan 10 in de lucht of je camera aan de wilgen hangen. 

Leef je lekker uit en doe eens gek. 

Creatief met een twist

Camera’s zijn er in vele maten vormen, maar ook gerelateerde onderdelen of zelfs oude fotorolletjes of doka materialen die verwijzen naar een camera zijn toegestaan. Slaat jou hoofd gelijk op hol met allerlei creatieve twists? Kom maar op met die ideeën en deel ze, wie weet ben jij deze maand de winnaar van deze fotowedstrijd! 

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor nog meer ideeën bij het thema van deze maand. Gedurende de maand verschijnen telkens nieuwe beelden om je weer te inspireren.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 juni t/m 30 juni
– Vanaf 1 juli kunnen de foto’s van de maand juni weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2020 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2020.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.