Fotowedstrijd juli: gekaderd

Het thema voor de maand juli is: gekaderd.

 

Denk hierbij aan doorkijkjes in de natuur of stadsgezichten. Je kunt ook zelf kaders maken door gebruik van een omlijsting bij een (zelf)portret door spiegelingen in ramen etc. Natuurlijk mag je ook een digitale afwerking maken en daarbij een lijst gebruiken. In de dagelijkse omgeving zijn vele kaders te vinden, probeer deze zodanig vast te leggen dat ze iets toevoegen aan het geheel van je beeld. Metrostations en parkeergarages lenen zich bijvoorbeeld met de cirkels in de tussenliggende muren uitstekend voor een bijzondere omkadering van je beeld. Het kader kan gebruikt worden in silhouette met nadruk op het onderwerp. Er zijn ook mogelijkheden voor kaders in kaders bij vele architectuur gelegenheden. Gebruik ook eens de silhouette van personen om een natuurlijk kader te maken in een landschapsfoto. Kortom er is weer voldoende te zien en te fotograferen de komende maand. Zoals altijd kijk ik weer uit naar jullie bijdragen. Houd voor het plaatsen van je foto de volgende regels in acht:

 

– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)

– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag best meerdere foto’s plaatsen, maar plaats deze dan elk in een afzonderlijk reply!

– Op dit moment kun je nog alle maten uploaden, maar als het kan verklein je foto dan naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).

– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst

– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht

– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 juli tot en met 31 juli

– Vanaf 1 augustus kunnen de foto’s van de maand juli worden gewaardeerd met stemmen

 

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2013 bekend zijn, zullen we uit de 12 genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Zie voor de prijzen van de 1e, 2e en 3e prijs het item Fotowestrijd 2013.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.