Fotowedstrijd juli 2019 – thema: adempauze (vakantie)

Kijk jij er nog naar uit, ben je al geweest of zit je er midden in? De vakantie, altijd weer goed voor vele foto’s. Deze keer mag je er wat mij betreft ook een thema aan koppelen. Adempauze. Tijd om even bij te komen.

Het is een abstract begrip, dus meer creatieve inzet dan technisch vernuft voor deze maand. Niet verder vertellen, maar je mag ‘m deze keer zelfs op de P-stand fotograferen :D.

Kijk hieronder voor de eerste tips om je op weg te helpen, mocht je even zonder inspiratie zitten.

Het begrip

Het begrip “adempauze” houdt in dat je even rustig de tijd krijgt of neemt om op adem te komen. Hoe ga je zoiets in een beeld vastleggen?

Dat wordt de uitdaging van deze maand. Naast de tips en voorbeelden ben ik ook heel benieuwd hoe jouw creatieve brein hier vorm aan geeft. Zolang je aan de regels houdt is alles toegestaan.

Hoe ziet jouw adempauze er uit?

Dieren

Bij mij komt een beeld op van een uitgetelde hond, tong uit de bek, poten wijd en plat op de grond. Letterlijk uitgeteld na een zware inspanning, even bijkomen. De adempauze voor de jonge dolle dwaas weer in het rond springt voor de volgende ronde.

Stilleven

Stel je voor: azuurblauw water, prachtig vergezicht met in de voorgrond een stel flippers, scuba masker en een waterfles. Pauze voor het ademen. Een prachtig stilleven waar je uren naar kunt kijken, wachtend op het moment dat de onderwater wereld voor je open gaat.

Sportieve mens

In deze warmte kunnen we het allemaal wel gebruiken. Die adempauze na een zware inspanning tijdens het sporten is in dit weer nodig en op zijn plaats. Je kunt bij alle sporten wel iets bedenken.

De uitpuffende hardlopers, tussenstop  van de fietsers, hangende en uithijgende zwemmers bij de zwembad rand. Houd er wel rekening mee dat je in verband met de privacy toestemming nodig hebt om mee te doen aan de fotowedstrijd als er mensen in je beeld staan.

Zoek je meer plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor meer nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

 

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 juli tot en met 31 juli
– Vanaf 1 augustus kunnen de foto’s van de maand juli weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2019 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2019.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.