Fotowedstrijd februari 2019 – thema: symmetrie

Februari, de maand van de liefde. Met natuurlijk koploper 14 februari als Valentijn. Het thema voor deze maand is symmetrie. Niet omdat ik een voorliefde heb voor dit thema :). Toevallig, of niet, maar een hart heeft ook een mooie symmetrie en beelden van verliefde stelletjes vormen ook vaak een mooie symmetrie.

Dit thema kon dus niet beter gekozen worden dan voor de maand februari. Nu is toevallig Capelle aan den IJssel ook nog eens City of Love met een aantal leuke wedstrijden, waaronder een heuse fotowedstrijd.

Deelname bij ‘onze’ fotowedstrijd is altijd voor alles gericht op plezier. Dus heb je een mooie foto die past in het thema van onze stad? Stuur ‘m dan ook zeker daar in (Valentijn@capelleaandenijssel.nl) Wie weet val je dubbel (in symmetrie) in de prijzen!

Lees onderstaande tips nog even en loop mee langs de lijst met inspiratie!

Horizon- symmetrie

Zit het thema van vorige maand (horizon) nog in je hoofd? Dan kun je vast iets met deze tip.

Of je nu een regenachtige straat, een grote plas, meer of een glanzend strand neemt. Verdeel je beeld keurig in 2 delen. Leg die horizon gerust in het midden en maak van je foto een symmetrisch beeld.

De weerspiegeling vraagt wel vaak om veel licht dus wacht op de zonneschijn na de regen.

In het donker

Natuurlijk kun je bovenstaande tip ook eens proberen in het donker. Natte straten in de stad met de glinsterende vrolijke lichtjes helpen je op weg bij de prachtige spiegelingen die ontstaan.

Een rivier zoals in Capelle / Rotterdam kan je ook op weg helpen met deze symmetrische beelden.

Computer werk voor de (te) koude uren

Vind je het veel te koud en nat om naar buiten te gaan? Duik dan eens een keer je archieven in. Je hebt vast prachtige foto’s die het waard zijn om te laten zien.

Je hoeft niet perse op zoek naar die perfecte foto in symmetrie. Je mag ‘m ook gerust zelf maken.

In de e-zine van februari een uitleg over hoe je dit met Photoshop Elements zelf kunt doen!

Stilleven

Met een stilleven kun je het beeld sturen zoals jij wilt. Op het Pinterest bord vind je de nodige voorbeelden deze maand voor inspiratie. Ga lekker zelf aan de slag en bouw je stilleven symmetrisch op.

Vind je dit lastig? Extra tip: gebruik een spiegel! Zet je stilleven dusdanig dat je onderwerp gespiegeld wordt en je camera buiten beeld blijft. Je krijgt dan toch een symmetrie, zonder dat je spullen dubbel hoeft aan te schaffen of op te zoeken.

Op zoek naar meer visuele inspiratie? Ga naar het Pinterest bord voor meer ideeën bij het thema van deze maand. Op Instagram vind je ook accounts die helemaal toegewijd zijn aan foto’s met symmetrie. Lekker even beelden kijken om inspiratie op te doen en je te vergapen aan al het moois in de wereld!

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

 

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 februari tot en met 1 maart
– Vanaf 1 maart kunnen de foto’s van de maand februari weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2019 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2019.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.