Fotowedstrijd december 2019 – thema: winkel

Het is weer december en veel winkeliers en winkelcentra versieren er weer op los. Vroeger was een uitstapje naar Rotterdam Centrum een belevenis met de fraai versierde straten en winkels zoals de Bijenkorf met prachtige etalages.

Daar moest ik weer even nostalgisch aan terugdenken bij het schrijven van de intro voor het thema van deze maand. De komende dagen kom je vast en zeker nog in de nodige winkels. Dus neem als het even kan je camera een keer mee en geef je zelf 5 minuten rust om al de fraaiste winkel(s/straat) op de gevoelige plaat vast te leggen.

Wat inspiratie opdoen voor je op pad gaat? Weten wat allemaal toegestaan is bij dit thema? Lees dan hieronder de tips

Winkelstraat

Rotterdam en elke andere stad heeft wel de nodige winkelstraten. Of je nu naar een gezellige kerstmarkt in buiten- of binnenland gaat er is altijd wel een sfeervolle straat in de buurt te vinden die de moeite van het fotograferen waard is.

De twinkelende lichtjes en winkelende voorbijgangers, de gezelligheid spat er af in de maand december. (Denk om onze nieuwe privacy wet als het gaat om mensen fotograferen en publicatie op internet).

Winkelruiten – spiegels van de ziel

Met alle kleurige lichtjes overal is het een waar feest voor liefhebbers van ‘natuurlijke’ dubbel opnames. Een combinatie van de etalage met de weerspiegelde lichtjes rondom kan heel boeiende beelden opleveren.

In scene zetten

Soms kan het leuk zijn om eens een stapje verder te gaan. Zet vrienden, kinderen of gezinsleden voor de spiegelende ruit, of maak een selfie in de spiegeling bij je favoriete winkel. Denk er om dat de lokale fotocamera winkel het niet te druk krijgt met alleen maar kijkers.

Creatieve ingevingen

Ik word altijd nieuwsgierig wat mensen zoal kunnen bedenken bij het fotograferen van zo’n simpel en toch zo’n ingewikkeld onderwerp. Ben dan ook heel benieuwd welke creatieve ingevingen dit thema aan beelden gaat opleveren.

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor nog meer ideeën bij het thema van deze maand. Gedurende de maand verschijnen telkens nieuwe beelden om je weer te inspireren.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

 Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 december t/m 2 januari
– Vanaf 3 januari kunnen de foto’s van de maand december weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2019 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2019.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.