Fotowedstrijd december 2018 – thema: glas

De laatste ronde voor 2018 is aangebroken. We hebben prachtige inzendingen gehad dit jaar. Doet jouw foto in de laatste ronde nog mee bij de uiteindelijke prijswinnaars?

Deze maand zullen velen van ons tijdens de feestdagen diverse malen het glas heffen. Een mooie gelegenheid om het slot van dit jaar vast te leggen. De uitdaging voor de maand december is: glas.

Natuurlijk mag je hiervoor een breed scala aan beelden insturen. Je hoeft je niet te beperken tot de klinkende glazen. Wil je wat ideeën opdoen?

Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Hef het glas

Zoals gezegd, deze maand heb je meerdere malen de kans op de glazen te heffen. Het vastleggen van een dergelijke foto moet dus zeker lukken.

Beperk je zelf niet tot alleen het moment. Ook de dienbladen met gevulde glazen of zelfs de eindeloze rijen van flessen in de schappen kunnen je als onderwerp dienen.

Creatieve invloeden

De afgelopen maanden heb ik heel wat foto’s met glazen bollen langs zien komen. Diegene in het bezit van een dergelijke bol kunnen zich met dit onderwerp dus zeker uitleven!

Kijk eens in de glazen bol wat zich onder de kerstboom bevindt. Of misschien lukt het zelfs wel de vliegende pijlen in al hun kleurenpracht vast te leggen.

Meer creativiteit

Heb je niet zo’n glazen bol? Kijk dan eens wat je met een fraai glas en de achtergrond kunt bereiken. Op het Pinterestbord zijn vele ideeën te vinden waarmee ook jij aan de slag kunt.

Verrassend glas

Al heel lang is de stilte van een kerk met het invallend licht door de glas-in-lood ramen voor mij een uitdaging bij het maken van beelden. Het licht wordt verspreid door het gekleurde glas en maakt een eigen beeldenspel.

Ook de reflecties in de winkelruiten en omliggende panden worden veroorzaakt door het alom tegenwoordige glas. Kijk dus wat verder en verdiep je in de mogelijkheden die glas overal om ons heen laten zien.

Op zoek naar visuele inspiratie? Ga naar het Pinterest bord voor meer nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 december tot en met 3 januari
– Vanaf 3 januari kunnen de foto’s van de maand december weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2018 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2018.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.