Fotowedstrijd augustus 2019 – thema: zand

De tijd vliegt en de zomerse dagen zijn afwisselend tropisch warm en herfstachtig.

Of je nu naar het strand gaat voor een verfrissende bries of je tenen in het water waagt, vergeet niet je camera mee te nemen. Want het thema van deze maand is: zand.

Kijk hieronder voor de eerste tips om je op weg te helpen, mocht je even zonder inspiratie zitten.

Strand

Zand vind je meestal wel aan het strand. Een goede plek om je nu te wagen voor het thema van deze maand. Kijk eens of je zand je hoofdonderwerp kunt maken.

Als je goed kijkt zie je prachtige patronen. De scheiding tussen nat en droog kan ook interessante contrasten aan beeld opleveren.

De dagen zijn nog lang, dus heerlijk een wandeling over een van de vele Hollandse stranden om je gedachten van werk te verzetten is geen straf.

Speeltuin

Blijf je liever wat dichter bij huis? Kijk dan eens in de vele speeltuinen die ons Capelle rijk is. Er zijn er een aantal voorzien van een zand. Kijk of je iets anders kunt combineren met het zand, zoals bijvoorbeeld een zandkasteel. Of wellicht de (achtergebleven) speeltjes zoals emmertjes en schepjes.

Stilleven

Heb je ideeën voor een stilleven, schroom dan niet een emmertje zand mee naar huis te nemen. Leef je lekker uit met schelpen of andere voorwerpen die je met het zand combineert.

Overigens is er voldoende zand te krijgen, zoals bijvoorbeeld voor de kooien van vogels of sierzand in diverse kleuren.

Schrijven

Sinds jaar en dag is zand een goede manier om een locatie voor je vakantie vast te leggen. Niet door het strand te fotograferen, maar door je locatie in het zand te schrijven.

Wil je eens wat anders? Gebruik dan eens het zand om de letters op een andere ondergrond te maken.

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor meer nog meer ideeën bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 augustus tot en met 31 augustus
– Vanaf 1 september kunnen de foto’s van de maand augustus weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2019 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2019.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.