Fotowedstrijd april 2020 – thema: ogen

Begin je het thema achter de thema’s van dit jaar al te zien?

Misschien is het je nog ontgaan, maar dit jaar probeer ik alle thema’s te houden bij het onderwerp ’20-20 vision’. Het jaar 2020 gekoppeld aan de Engelstalige uitdrukking voor het ‘perfecte zicht’. Beetje flauw misschien, maar telkens nieuwe thema’s bedenken is een uitdaging.

Ik hoop nu maar dat je de humor er van inziet en dit jaar je steeds opnieuw laat inspireren. Ook nu in de tijden van crisis, of misschien juist wel dan, kunnen we allemaal een verzetje gebruiken. Dus vanaf mijn zijde een hart onder de riem, we kunnen het echt wel. Ben trots om op dit moment Nederlander te zijn! Laat je vooral door al het mooie dichtbij inspireren.

Het thema voor deze maand is ogen. Niet gek als je bedenkt dat we als mensen ingesteld zijn vanuit ons oerbrein om ons te concentreren op ogen. Laat jij je fantasie in een bos ook wel eens de vrije loop? Zie je dan overal ogen om je heen? Niet vreemds aan hoor, ons oerbrein aan het werk.

Je kunt dit oerbrein nu goed gebruiken bij dit thema. Kijk wat ik zoal heb verzonnen bij dit thema. Natuurlijk mag je ook je eigen fantasie aan het werk zetten. Verras me maar met al die fraaie dichtbij vastgelegde beelden!

Wat inspiratie opdoen? Weten wat allemaal toegestaan is bij dit thema? Lees dan hieronder de tips

Ogen – houd het simpel

Je kunt gaan voor het meest voor de hand liggende. Fotografeer de ogen van iemand in je gezin. Dit mag ook één van je huisdieren zijn. 

Je kunt gaan voor een close up, maar houd je liever 1,5 meter afstand dan is de telelens een goede uitkomst.

Ogen – met een twist

Leef je met meerdere mensen samen? Misschien wil iemand je dan wel helpen met een mooie of gekke oog make over. Gekke brillenglazen, reflecties in spiegels.

Bedenk het maar. Woon je alleen? Dan is het wat meer werk, maar ik weet zeker dat het je dan met een selfie wel gaat lukken. 

Ogen – go creative

Beperk je eens niet tot 1 camera. Je hebt je mobiel vast en zeker onder handbereik. Gebruik ‘m als afstandsbediening of tweede camera. 

Leef je lekker uit en doe eens gek. 

Creatief met een twist

Zoek je eens wat anders? Probeer dan te experimenteren met dubbelopnames. Dit kan bij sommige camera’s in het apparaat zelf. In andere gevallen kun je eventueel ook achter de computer duiken.

Werk je in het donker? Tijdens lichtschilderijen maak ik geregeld gebruik van de dubbelopname techniek zonder een instelling op de camera of computer. In het blog op de website pleziermetfotografie.nl staat een beschrijving met foto hoe ik dit heb gedaan.

Zoek je plaatjes om je te inspireren? Bezoek dan het Pinterest bord voor nog meer ideeën bij het thema van deze maand. Gedurende de maand verschijnen telkens nieuwe beelden om je weer te inspireren.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 april t/m 30 april
– Vanaf 1 mei kunnen de foto’s van de maand april weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2020 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2020.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.