Fotowedstrijd 2018 september: thema – vervoer

In september kun je naar believen aan de slag met je eigen uitvoering van het thema. Of je het woord nu vervormd of in beweging zet voor je inzending maakt het niets uit.

Het thema van deze maand is:  vervoer

Vervoer is voor vele soorten uitleg vatbaar. Hoe je het vastlegt voor nog meer soorten uitleg. Bij de tips een aantal ideeën die je alvast op weg kunnen helpen. Denk maar eens aan vervoer, vervoeren, vervoering….

Kun je toch hulp gebruiken?  Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Simpel – vervoer

Iets dat je van A naar B brengt. Een auto, fiets, bus, vliegtuig, trein en ga zo maar door.

Deze interpretatie biedt je al direct vele mogelijkheden om aan de slag te gaan.

Aan het werk – vervoeren

Gebruik je het woord vervoer in de vorm van een werkwoord, dan kun je aan de slag met het vastleggen van mensen. Een bus chauffeur, een verhuizer of de bezorger van de thuismaaltijd. De gemeenschappelijke deler hier is dus het vervoeren.

Wat je beweegt – vervoeren

In bovenstaand voorbeeld kun je denken aan de beweging die je in een foto zichtbaar kunt maken. Hoe snel gaat het vervoeren? Een flitsende foto met voorbij snellende leveranciers? De voorbij flitsende wereld bij een chauffeur?

Zowel een beginnend als gevorderd fotograaf kan hier ziel en zaligheid in kwijt bij gebruik van de technische instellingen.

Innerlijke roerselen – vervoering

Zelf denk ik hierbij gelijk aan een dirigent die in zogenaamde vervoering, met zijn ogen dicht genietend van de muziek, sturend aan het ritme ons mee neemt in zijn vervoering van de muziek.

Je kunt hier vast ook nog zelf voorbeelden bij bedenken en uitvoering geven aan een foto die laat zien wat jij met het thema: vervoer in gedachte neemt.

Ga naar het Pinterest bord voor meer visuele inspiratie bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 september tot en met 30 september
– Vanaf 1 oktober kunnen de foto’s van de maand september weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2018 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2018.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.