Fotowedstrijd 2018: maart – Amfibieën

Deze maand weer een eigenwijze uitdaging. Hoewel de poolwinden nu ons land teisteren begint deze maand ook het voorjaar.

De vogels zijn al driftig op zoek naar partners om de volgende generatie te verzekeren. En het zal niet lang duren voor we – waarschijnlijk ongezien voor de meeste van ons – de jaarlijkse paddentrek kunnen aanschouwen.

Volgens het internet gebeurt dit meestal in de maand maart en als het daar staat moet de natuur het maar waarmaken, niet waar!

Het thema van deze maand is:  amfibieën

 

Voor deelname hoef je niet persé met een zaklamp op zoek naar een kikker of pad in tuin of bij de sloot. Je kunt, zoals altijd, het thema ook weer breder benaderen.  

Geen idee waar te beginnen?  Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Buiten

Natuurlijk mag je heerlijk de natuur in en op zoek naar kwakende kikkers en overstekende padden. Hier in Capelle hebben we voldoende plassen water. Dus moet het niet moeilijk zijn om onze kwakende vrinden te vinden.

Pas wel op, want waterkanten zijn glad en voor je het weet lig je zelf met een lelieblad op je hoofd tussen het kikkerdril!

Is het nog te koud voor onze levende prinsen in vermomming? Lees dan verder voor meer ideeën.

Buitenshuis

We blijven ondanks de gure koude van begin maart toch nog even buitenshuis. Ben je natuurliefhebber? Dan vind je het vast geen straf om een geschikt moment toch lekker van de buitenlucht te genieten.

Onze directe omgeving heeft voldoende plekken om er op uit te trekken, maar ook een wandelingetje in de buurt is voldoende om je benen te strekken. Geef je ogen dan eens goed de kost, want wij Nederlanders versieren onze tuinen echt wel met meer dan alleen gezaaide tuintegels.

Wie weet hebben de buren een gezellige kleine vijver voorzien van een waterspuitende kikkerfontein? Misschien leidt dit zelfs voor tot een gezellig moment van keuvelen of een kopje koffie?

Binnen

Vinden jij of je camera het toch te koud? Natuurlijk kun je ook binnen aan de slag. Ken je iemand met een fantastische kikker verzameling? Vraag dan of je een keer op de koffie mag komen, natuurlijk samen met je camera.

Je zult versteld staan van de verhalen die iemand met je wil delen over het hoe en waarom van de – uit de hand gelopen – verzameling.

Creatief met….

De kou mag je misschien dwingen om binnen te blijven. Dat is nog geen reden om geen foto’s te maken. Ga lekker samen met (klein)kinderen aan de slag om van papier of klei een kikker te maken.

Natuurlijk maak je van het proces en het eindresultaat een foto. Zo ben je niet alleen lekker een middag zoet met de kinderen, maar heb je bovendien een mooie herinnering voor later.

Tuinen en tuincentra

Durf je het al aan om plantjes voor het balkon of de tuin aan te schaffen? Kijk dan bij het lokale tuincentrum ook eens op de tuinaccessoires of vijver afdeling. Er staat vast een leuke kikkerprins te wachten op die kus van de camera.

Misschien mag je zelfs wel een beetje helpen met de styling van de medewerkers.

Kijk op het Pinterest bord voor inspirerende beelden over het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 maarttot en met 31 maart
– Vanaf 1 april (geen grap!) kunnen de foto’s van de maand maart weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2018 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2018.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.