Fotowedstrijd 2018 – juni: decoratief

Een waarschuwing vooraf bij dit thema is voor mij wel zinnig. Pas op! Als je begint te zoeken naar ideeën kom je niet meer toe aan fotograferen :-).

Het thema van deze maand is:  decoratief

Het thema is weer lekker breed en je kunt er alle kanten mee op. Binnen, buiten, ‘gevonden voorwerpen’ of zelf aan de slag met een stilleven. Het kan allemaal!

Durf je het aan om de inspiratie ideeën voor deze maand te bekijken?  Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Buiten

Heb jij ook van die fantastische ideeën als het zonnetje weer gaat schijnen? Lekker de tuin in, kussentjes op een bankje, wat plantjes om het gezellig te maken.

Al die decoraties geven je een heerlijk gevoel van thuis, maar dan buiten. Leg je mooie decoratieve hoekje eens vast op de foto en deel hem hier. Wie weet inspireer je anderen of ben je zelfs de winnaar van de fotowedstrijd van deze maand!

Standpunten

Bekijk je decoraties eens vanuit een ander standpunt. Heb je zo’n gezellig hoekje bij je thuis of een fraai versierd dressoir? Probeer dan eens vanaf een ander standpunt er een super spannend plaatje van te maken.

Licht

Ken je dat? Soms kom je ergens op een bepaald moment van de dag en dan ademt een ruimte zo veel sfeer! Ben je er dan weer op een ander moment van de dag of is het weer anders dan de vorige keer, dan kan de sfeer ineens heel anders overkomen.

Let eens goed op welk licht je helpt bij het gevoel van die sfeer. En leg een decoratieve hoek vast op diverse momenten. Zo krijg je inzicht in welke soorten licht (en ook kleuren) bij dragen om tot het beste resultaat van een foto te komen.

Pas op…..

Zelf ging ik ‘even’ op Pinterest inspiratie opdoen. Voor ik het wist was ik een half uur verder en wilde  mijn hele huis en tuin gaan vullen met gezellige (nieuwe) hoekjes.

Kies er één en ga direct aan de slag met de tips over stillevens fotograferen op het blog van www.pleziermetfotografie.nl. Zo kun je wellicht toch nog op tijd je foto inleveren voor deze wedstrijd.

Stillevens

Neem eens lekker de tijd om met een van je favoriete decoraties in huis aan de slag te gaan. Denk goed aan de regels van compositie, zoals regel van derden en de geometrische vormen! Let ook op de sfeer door gebruik van het licht. Maar boven alles, houd het simpel!

Durf je het aan? Ga dan naar het Pinterest bord voor meer inspiratie bij het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 juni tot en met 30 juni
– Vanaf 1 juli kunnen de foto’s van de maand juni weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2018 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2018.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.