Fotowedstrijd 2018 – januari: Voeten

Langs deze weg de beste wensen, dat 2018 maar een schitterend jaar mag worden.

Dit is al weer de 1e van 12 nieuwe uitdagingen. Heb je er zin in? Dit jaar heb ik een aantal andere soorten foto’s in gedachten. Het lijstje voor dit jaar ligt al klaar en we trappen af met: VOETEN.

In het kader van “Doe eens normaal, dan doe je al gek genoeg” ben ik benieuwd wat jullie met deze uitdaging kunnen.

En dit keer is het geen ervaring hebben met fotograferen voor de beginners geen excuus om de camera ingepakt te laten!

Het thema van deze maand is:  voeten.

Zoek je alvast ideeën om mee te beginnen?  Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Simpel

Ook dit keer de makkelijkste maar eerst. Begin gewoon simpel bij je eigen voeten te fotograferen. Je kunt daar vast grappige variaties op bedenken. Met sokken, zonder sokken, van dichtbij of van ver weg.

Je hebt geen excuus dat je model niet stil wilt staan. Spreek je zelf in zo’n geval even streng toe.

Wil je nog wat meer proberen, lees dan verder.

Stapje verder

Je eigen voeten vastleggen kan natuurlijk best lastig zijn. Durf je het aan om iemand als voetmodel te vragen? Als je het lief vraagt wil een familielid of vriend(in) je vast helpen met deze opdracht.

Let ook eens op grappige schoenen of sokken. Tegenwoordig zie je de mooiste creaties en zolang het verbonden is met voeten, kun je het vast gebruiken om er foto’s van te maken!

Natuur

Maak er gezellig een uitstapje van! De nieuwjaarsduik is al geweest, maar heb je een durfal in de buurt? Dan zijn foto’s aan de waterlijn of in het zand een hele uitdaging.

Blijf je liever binnen? In de voorbeelden op Pinterest kwam ik een heel leuke foto’s met bloemen tussen de tenen tegen. Wie weet heb je een vervent natuurliefhebber die verguld zal zijn met zo’n leuke foto.

Stilleven

Wellicht denk je dat met voeten geen stilleven te maken is. Maar volgens mij  kunnen we allemaal wel iets bedenken dat met voeten te maken heeft.

Kijk op het Pinterest bord eens voor die ontzettend leuke knutselideeën van anderen. Deze verschijnen wat later in de maand, dus misschien moet je even geduld hebben.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 januari tot en met 31 januari
– Vanaf 1 februari kunnen de foto’s van de maand januari weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2017 bekend zijn (nog 1 maandje!!), zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2017.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.