Fotowedstrijd 2018: februari – Hoofddeksels

Ook deze maand vraag ik me in het kader van “Doe eens normaal, dan doe je al gek genoeg” af wat jullie met deze uitdaging kunnen.

En dit keer is het geen ervaring hebben met fotograferen voor de beginners geen excuus om de camera ingepakt te laten!

Het thema van deze maand is: hoofddeksel(s).

De weersomstandigheden vragen op dit moment wel wat van onze creativiteit. Van regen- naar hagelbui en terug. En niet alleen de nattigheid, maar ook de kou en wind vragen om een warme bescherming van onze ‘bolletjes’. Volgens mij moet er dus genoeg in en buitenshuis te vinden zijn om vast te leggen.

Zoek je alvast ideeën om mee te beginnen? Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Binnen

Het valt niet mee om ideeën uit je hoed te toveren, maar er moet vast iets te bedenken zijn met dit thema. Maak eens een grote stapel van alle hoofdbedekkingen die je in huis kunt vinden. Strooi wat in het rond en kijk vanuit welke hoek het leuke beelden oplevert!

Wil je nog wat meer proberen, lees dan verder.

Buitenshuis

Als we onze creatieve denkpet opzetten kunnen we ook vast buiten wel inspiratie vinden voor deze foto’s. Het weer werkt zeker mee. Misschien staan er wel allerlei mensen met diverse hoofddeksels bij de tram of bus te wachten. Van de voorkant fotograferen is geen must. Het gaat tenslotte om de bedekkingen en niet de gezichten.

Kijk eens goed rond of mensen grappige of bijzondere oplossingen hebben bedacht. Ook de carnavalstijd is in volle gang. Dit moet toch zeker lukken om bijzondere creaties vast te leggen!

Natuur

Ben je ‘natuurlijk’ avontuurlijk ingesteld? Neem dan eens een kijkje in de tuin van de buren. Misschien spot je wel zo’n mooie kaboutermuts die staat te wachten om te worden vereeuwigd.

Sport en spel

Voor veel sporten is tegenwoordig een degelijke bescherming van het hoofd verplicht. Een dagje mee naar het zwembad? Misschien spot je wel iemand met zo’n ouderwetse badmuts? Of vraag de stoere buurjongen die een helm nodig heeft bij het sporten om eens model te staan.

Kijk op het Pinterest bord voor inspirerende beelden over het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 februari tot en met 28 februari
– Vanaf 1 maart kunnen de foto’s van de maand februari weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2018 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2018.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.