Fotowedstrijd 2018 – april: Eieren

Nee het is géén 1 april grap!

Het thema van deze maand is:  eieren

 Gezien de timing leek het me een mooi moment voor dit thema. Natuurlijk heb je vandaag en morgen de gelegenheid te genieten van allerhande lekkers op de Paastafels.

Natuurlijk leg je dit voor de wedstrijd nog even snel voor of na het nuttigen vast. Hoewel het gezegde luid “In mei leggen alle vogels een ei”, lijkt moeder natuur zich niet zo veel van onze menselijke gezegdes aan te trekken.

Hier en daar is al volop jong kroost in de vorm van donzige gansjes te ontdekken. In de tuin zijn onze tijdelijke inwoners de koolmezen druk met het bouwen van hun nest. Goed kans dat die daar dus geen hele maand de tijd voor nodig hebben.

Nu wil ik mensen zeker niet aanzetten tot het verstoren van de natuurlijke gang van zaken. Dus laat broedende vogels a.u.b. met rust!! Dat wil niet zeggen dat je thuis niet kunt improviseren! Lees de tips als je zelf nog geen creatieve ingevingen hebt gekregen.

Geen idee waar te beginnen?  Lees dan onderstaande tips en loop even mee langs de lijst met inspiratie!

Buiten

Zoals gezegd!! Laat a.u.b. de natuur met rust. Dat wil niet zeggen dat je zelf niet creatief aan de slag kunt met je camera in de buitenlucht.

Versieringen in tuinen zijn er in overvloed. Leg eens zo’n mooie creatie van iemand vast. Vergeet vooral niet je zelf even voor te stellen en vertellen waarom je de foto’s maakt. Gewoon om rare gedachten voor te zijn.

Zijn de vogels al sneller dan de kalender? Wellicht vind je hier en daar nog wat resten van eieren in of rond een nest. Voorzichtig, want de familie kan nog in de buurt zijn!

 Buitenshuis

Heb je een mooie paasdecoratie voor de tuin gezien? Misschien wel bij een winkelier of tuincentrum?

Goed gestolen is beter dan slecht bedacht. Laat het stuk echter wel pas de winkels verlaten als je hebt afgerekend. Je camera in onderpand geven voor een illegale handeling lijkt me niet de manier om hier je deelname kenbaar te maken :D.

Kijk wel goed om je heen, want de versieringen voor de Pasen zijn in vele winkels te vinden.

Binnen

Heb je zelf een creatieve uitspatting voor de Pasen? Vereeuwig deze gelijk en deel hem voor de fotowedstrijd. Zo heb je langer plezier van je tijdelijke creatieve inspanning.

Het voorjaar is in volle gang. Dus wellicht geniet je langer van versieringen in en rond het huis die het voorjaar vieren. Kijk eens onder welke hoek je er ook een spannend beeld van kunt maken. Wie weet heb je dan volgend jaar wel een mooi kunstwerk aan de muur hangen.

 Creatief met….

Kurk, papier, schaar en lijm. Voor de Paasdagen is het altijd leuk met de kinderen aan de slag te gaan. Gezellig gemaakte eierdopjes, onderzetters en of placemats maken niet alleen de Paastafel gezelliger.

Maak foto’s eventueel samen met de (klein)kinderen. Denk ook aan het zoeken naar de paaseieren of verzamelde eieren in een mandje.

Stillevens

Dit is ook weer een thema dat zich heerlijk leent voor het maken van een stilleven. Je kunt werken met de kleuren van pasen en fantastisch geschilderde eieren.

Houd je meer van simpel? Laat dan alles in de eenvoud. Leg witte eieren op een witte ondergrond en maak er een breekbaar stilleven van. Voeg er een kleine donzige veer aan toe en je hebt een plaat waar je het hele jaar van kan genieten.
Win je bovendien aan het eind de fotowedstrijd dan houd je er ook nog een mooi beeld voor in de keuken aan over!

Ga naar het Pinterest bord voor nog meer inspirerende beelden over het thema van deze maand.

Natuurlijk kun je ook zelf googlen of op Pinterest rondstruinen om ideeën op te doen. Vind je nog toffe ideeën, stuur me gerust op Pinterest bericht. Ik neem ze graag in de collectie op!

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

 Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 april tot en met 30 april
– Vanaf 1 mei kunnen de foto’s van de maand april weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2018 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2018.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.