Fotowedstrijd 2017 – september: water

We boffen maar met het weer! We worden afwisselend getracteerd op warmte, zonneschijn en regen. Het seizoen gaat langzaam richting de herfst.

Ben je een vroege vogel? Houdt dan zeker de weersvoorspellingen in de gaten. Prachtige mistige ochtenden, waarbij de dauwdruppels verlicht worden door de lage zon.

Maar ook de regendruppels kunnen je voorzien van de winnende foto deze maand.

Het thema van deze maand is namelijk: water.

Zoek je alvast ideeën om mee te beginnen?  Lees dan onderstaande tips en doe mee!

Onder water

Heb je mooie onderwaterfoto’s van vakantie meegenomen, maar ben je te laat met inzenden voor het thema van vorige maand. Dan kun je ze ook in deze maand kwijt.

De tips uit het vorige item kun je ook deze keer weer gebruiken:

Ook in het water zijn de stralen prachtig. Beschik je over een onderwatercamera? Dan is niet alleen de flora en fauna mooi om vast te leggen. Ga je lekker op pad in de vele dierentuinen die ons land rijk is? Dan is er vast een aquarium aanwezig. Denk er wel aan dat je de sluitertijden in de wat donkere ruimtes moet compenseren. Gebruik bijvoorbeeld een wat hogere ISO om het gewenste resultaat te krijgen bij bewegende voorwerpen zoals vissen.

Leg je alleen de flora onder water vast, dan is een iets langere sluitertijd geen probleem. Mits je natuurlijk je camera op statief laat werken. De beweging van het water zorgt wel voor een verspreiding van de lichtinformatie. Dus voor ‘strakke’ stralen is een niet te lange sluitertijd wel wenselijk!

Rain drops keep fallin’

Als doorgewinterde fotograaf beschik je over alle middelen om in elk weertype foto’s te maken. Stof de regenhoes voor je camera maar af en ga eens op pad met regenachtig weer voor de minder gebruikelijke foto’s.

Mensen / Kinderen

Ook met water kun je prachtige foto’s maken in combinatie met mensen. Lekker met de voeten pootjebaden aan het strand. Voorzichtige tenen in het water om de temperatuur te voelen.

Kleine kinderen die heerlijk met zevenmijls laarzen door de waterplassen stampen. Al die spattende waterdruppels als het weer droog is, zijn pret voor 2.

Sport

Ga je in deze tijd nog weg? Wellicht is het een goed idee je partner zich lekker uit te laten leven met kanoën op een wildwaterbaan. Pas wel op voor het spatwater bij de bochten :).

Waterval of spiegeling

Ga je de natuur in? Let dan extra goed op. De reflecties in het water zijn soms nog mooier dan het origineel.

Wil je eens wat anders fotograferen bij het vastleggen van een waterval. Lees dan de serie artikelen Watervallen fotograferen op het weblog www.pleziermetfotografie.nl.

Je foto’s zullen echt niet in het water vallen deze maand. Spetter, spatter er op los.

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 september tot en met 30 september
– Vanaf 1 oktober kunnen de foto’s van de maand september weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2017 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2017.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.