Fotowedstrijd 2017 – oktober: geschreven

Eens een keer een heel ander thema. Wellicht één die je aan het denken zet of gewoon een thema waar je grapjes mee uit kunt halen. Deze keer is het thema: geschreven.

Een thema dat misschien wat meer uitleg behoeft? Tekst is iets dat in een beeld als eerste de aandacht trekt. We zijn van nature geneigd direct te lezen wat er staat. Je kunt geschreven tekst op vele manieren in je beeld verwerken. Het simpelweg vastleggen. Of probeer je de uitdaging aan te gaan en zelf iets meer te bedenken?

Lees snel de tips om je creativiteit alvast op weg te helpen.

Het thema van deze maand is namelijk: geschreven.

Zoek je alvast ideeën om mee te beginnen?  Lees dan onderstaande tips en doe mee!

Tekst

Geschreven tekst in reclame uitingen of op borden kunnen tot grappige foto’s leiden. Ga eens bewust op zoek naar een combinatie die je kunt maken in je beeld tussen een tekst en de rest van je beeld.

Ben je bijrijder, kijk dan of je een foto kunt maken met teksten als “file” en de daadwerkelijke rij auto’s. Of misschien juist wel een heel leeg wegdek. Zet je fantasie aan het werk en leg de wereld om je heen vast met ‘ondertiteling’. 

Letters in het zand

Heerlijk een wandeling over het strand? Schrijf eens op wat je denkt, voelt of ziet in het zand en maak een combinatie foto. Overduidelijk kan zijn om het woord zand te schrijven én daarna te fotograferen.

Ook kun je vast zelf andere teksten bedenken. Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot zand alleen. Op het pinterest bord staan een aantal afbeeldingen verzameld met creatieve ideeën. Mijn favoriet: bread in het meel geschreven.

Boeken

Er wordt heel wat afgeschreven in de wereld. Gelukkig is nog niet alles digitaal en kunnen we ons hart ophalen aan stapels boeken. Probeer eens een creatieve manier om het geschreven wordt vast te leggen.

Elke week plaats ik weer nieuwe series met voorbeeld afbeeldingen. Er zitten er vast en zeker een aantal tussen die jou kunnen inspireren.

Lagen

Mijn fotothema van dit jaar, kan jou winnende foto van 2017 opleveren. Of je nu met lagen in de computer of met dubbelopnames aan de slag gaat. Je kunt heel interessante beelden krijgen door teksten en beelden over elkaar heen vast te leggen.

Ga maar creatief aan de slag en probeer wat het beste resultaat oplevert! Bedenk dat minder vaak meer is. Houd het daarom met zo veel complexe beelden verder wel zo eenvoudig mogelijk. Ik weet zeker dat het je heel strakke foto’s gaat opleveren!

 

Aan het eind van deze maand hebben we vast en zeker veel te lezen.

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 oktober tot en met 31 oktober
– Vanaf 1 november kunnen de foto’s van de maand oktober weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2017 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2017.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.