Fotowedstrijd 2017 – mei: Op straat

Ga jij graag in de stad op pad met je camera? Dan is het thema van deze maand je op het lijf geschreven!

Deze keer een uitdaging waar iedereen mee aan de slag kan! Beginner of gevorderd, met je camera struinen door de straten en vastleggen wat je tegenkomt. Misschien zelfs uit je comfort zone? Kijk voor ideeën bij de hieronder vermelde tips voor inspiratie.

Het thema deze maand: Op straat. Zoek je alvast een aangrijppunt voor je creativiteit? Lees dan onderstaande tips en doe mee!

Muurbloempjes

Ben je een liefhebber van natuur? Dan denk je vast dat het thema van deze maand niet voor jou interessant kan zijn.

Niets is minder waar! Ook op straat is veel natuur te vinden. Toegegeven, je zult meer moeite moeten doen dan in een bos. Maar de natuur  laat zich niet tegenhouden door wat beton en tegels.

Ga de uitdaging aan en laat de fans van de stad zien hoeveel naatuur zich verstopt tussen de richels van steen.

Op straat – creativiteit

We hebben net Koningsdag achter de rug zul je denken. Net te laat voor die foto’s waar mensen zich creatief uitlaten op straat.

Toch is er ook hier genoeg te vinden. Op kunstmarkten, of gewone markten. De resultaten van graffiti. Zoek eens naar bijzondere combinaties van kleurige kunstuitingen en het dagelijkse voorbij gaande leven. Een mooi thema om langer bij stil te staan.

Op straat – struinen

Wandel jij ook regelmatig tussen de winkels in de stad Rotterdam? Richt je blik deze keer eens op je medemens. Het is mooi om te zien hoe mensen langstruinen bij de winkels.

Lekker in het zonnetje genieten van een versnapering. Kinderen die spelen op en rond de kunstwerken en speelse effecten op straat. Genoeg om je kaart meer dan vol te schieten deze maand.

Op straat – vergane glorie

Gemeenten doen steeds meer hun best om de straten van hun beste kant te laten zien. Toch is er nog genoeg te vinden van vergane glorie, als je de uitdaging aandurft.

Kijk ook eens naar de voorbeelden van zwart/wit foto’s uit de afgelopen eeuw. Het vastgelegde straatbeeld in zwart/wit geeft een tijdloos gevoel, met een kunstzinnig tintje.

Met het oog op de herdenking van de gevallen mensen voor onze vrijheid kun je ook deze maand hier een mooi historisch document van maken. Neem je camera 4 en 5 mei mee en leg vast hoe dit door mensen wordt beleefd op straat.

Ga lekker naar buiten, neem je camera mee en laat je verwonderen door de stad en wat je op straat kunt vinden om vast te leggen.

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 mei tot en met 31 mei

– Vanaf 1 juni kunnen de foto’s van de maand meiweer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2017 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2017.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.