Fotowedstrijd 2017 – juni: Groen

Ben jij vorige maand op pad geweest in de stad? De uitdaging van deze maand is op het lijf geschreven voor natuurliefhebbers. Het thema voor deze maand is: Groen. Mag dat alleen een foto in de natuur zijn? Natuurlijk niet! Kijk voor je dosis tips van deze maand verder in dit artikel.

Het thema deze maand: Groen. Zoek je alvast een aangrijppunt voor je creativiteit? Lees dan onderstaande tips en doe mee!

Muurbloempjes

Net als vorige maand kun je nog steeds op zoek naar natuur in de stad. Het start item van vorige maand: muurbloempjes kun je dus ook deze keer weer uit de kast halen.

Heb je vorige maand een mooie foto gemaakt, dan kun je die mooi deze keer nog eens gebruiken :).

De kleur: groen

 

Om deze maand mee te doen, hoef je natuurlijk niet persé door de natuur te struinen. Je vind de kleur groen in vele vormen en maten. Of je nu door de supermarkt of je eigen koelkast struint ik weet zeker dat er een sprietje groen te vinden is!

Heb je de smaak te pakken dan is het vastleggen van eten met een groene kleur een leuke bezigheid. Ben je geen fanaat dan kun je altijd wachten tot de schimmels groen uitslaan en deze op de gevoelige plaat vastleggen. Extra tip voor deze fotografen: doe dit niet op een nuchtere maag :D.

Contrast: groen

 

Zoek je de uitdaging liever op een ander vlak? Denk dan ook eens aan kleurharmonie of kleur contrast. Terug naar de kleuterschool dagen voor het kleurenwiel. Er zijn vele varianten te bedenken. Of je nu gaat voor een groen beeld(je) of een stapel stoffen. Er is vast iets te vinden met de kleur groen.

Wil je meer inzicht in kleuren, kijk dan eens op kuler.adobe.com en maak gebruik van de kleurenwielen om inspiratie op te doen.

Op pad in de natuur

 

Niet voor niets is deze kleur als thema van deze maand gekozen. Na een stormachtig begin in het voorjaar zijn de meeste bomen inmiddels in hun zomerse groene tooi gehuld. Ga je op pad in de natuur dan zal het lastig zijn een foto te maken zonder deze kleur.

Probeer wel of je er iets bijzonders van kunt maken om duidelijk te maken dat het om de kleur en niet structuur of vorm gaat. Zorg dat je iets zoekt met een kleurcontrast. Of kijk of je op een andere manier de kleur als hoofdonderwerp van je foto naar voren kunt halen.

Ga ook deze maand weer lekker naar buiten, neem je camera mee en laat je inspreren door Groen om je foto’s te maken.

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 juni tot en met 30 juni

– Vanaf 1 juli kunnen de foto’s van de maand juni weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2017 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2017.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.