Fotowedstrijd 2017 – december: verlicht

Laat ik beginnen met je vanaf deze plaats alvast een fijne feestdagen te wensen.

We zijn aanbeland bij de laatste maand van de fotowedstrijd van 2017. Je hebt dus nog 1 kans om mee te dingen naar een mooie print van je winnende foto voor 2017.

Deze laatste maand aks thema mijn favoriete onderdeel in de fotografie : verlicht.

Bovendien is het een passend thema voor de donkerste maand van het jaar. We kruipen langzaam naar de kortste dag in de verhouding met licht toe. Door de korte dagen is verlichting steeds belangrijker. Het moet dus zeker niet moeilijk zijn om deze keer foto’s binnen het thema te maken.

En dit keer is het weer buiten dus geen excuus om je camera ingepakt te laten!

Het thema van deze maand is:  verlicht.

Zoek je alvast ideeën om mee te beginnen?  Lees dan onderstaande tips en doe mee!

Feestdagen

Ook dit keer de makkelijkste maar eerst. De feestdagen komen er aan en er is overal wel verlichting te vinden. Heb je het binnenshuis nog niet versierd? De winkelstraten zijn voorzien van genoeg licht voor iedereen.

Binnenkort worden ook de feesten weer georganiseerd. Op 8 december wordt in Capelle de kerstboom door de Burgemeester weer officieel ‘aangestoken’. Maar ook de vele festiviteiten in Gouda, Delft en Den Haag – om maar wat plaatsen te noemen – zijn een goede bron van inspiratie.

Wil je nog wat meer proberen, lees dan verder.

Gebouwen

Door het vroege donker is het mogelijk om al vroeg in de avond op pad te gaan om de fraai verlichte gebouwen vast te leggen. Favoriet in Rotterdam is de Zwaan, maar onze eigen Algerabrug leent zich ook om een pracht plaatje van te maken.

Ook de vele kerken die onze gemeente telt zijn sierlijk verlicht. Zeker tegen een donkerblauw verlichte lucht tijdens het blauwe uurtje zorgt voor sfeervol beeld.

Natuur

Ook liefhebbers van daglicht kunnen hun hart ophalen. Door de laagstaande zon ontstaan prachtige patronen in de natuur. Dus ga je toch liever overdag een wandelingetje maken, vergeet dan niet je camera (en een paar warme handschoenen en extra batterij! Door de kou zal deze laatste er snel de brui aangeven, zonder dat hij leeg is. Stop je ‘lege’ batterij op een warm plekje zoals broek- of binnenzak en deze kan na een aantal minuten al weer worden ingezet).

Stilleven

Oooh kom er eens kijken…. Zet de schoen van je (klein)kind in een spotje en je krijgt heel grappige effecten voor je stilleven.

Natuurlijk kun je ook met een mooi kerststuk en kaarsen aan de slag.

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 december tot en met 31 december
– Vanaf 3 januari kunnen de foto’s van de maand december weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2017 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2017.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.