Fotowedstrijd 2017 – augustus: Stralen

Heb je ze ook al ontdekt? Het slechte weer brengt voor fotografen van die ontzettend mooie lichtstralen met zich mee!

Dit keer had ik alle thema’s voor de fotowedstrijd al een jaar van te voren vastgelegd. Toen kon ik het niet bedenken, maar gelukkig zijn de stralen die ik zo mooi vind deze maand volop vast te leggen.

Het thema van deze maand: stralen. Zoek je alvast een aangrijppunt voor je creativiteit? Lees dan onderstaande tips en doe mee!

Stralen licht

Waarschijnlijk heb je het al wel begrepen. Het eerste wat in mij opkomt bij dit thema zijn de lichtstralen door de wolken. Maar niet alleen daar laten ze zich zien. Bij een beetje heiig weer of lekker vroeg in de ochtend, zie je de stralen ook in het bos door de bomen heen piepen.

Houd jij ook zo van natuurfotografie? Dan is het nu de tijd om je wekker wat vroeger te zetten. Je hoeft niet persé vakantie te hebben om te genieten van alles wat mooi is om ons heen. Als je onderweg bent naar of voor je werk kom je soms de mooiste beelden tegen. Begin je dag eens op een andere manier. Ga een half uurtje eerder weg en schiet dat landweggetje op waar je altijd die mooie beelden voorbij ziet schieten.

Goed kans dat je naast een mooie foto ook een goed humeur meebrengt naar het werk.

Mensen / Kinderen

Een onverwacht gebaar laat mensen stralen. Ben je op de hoogte van een leuke verrassing voor de jarige of voor een dagje uit naar het favoriete park van de (klein)kinderen? Zorg dan dat je camera in de aanslag hebt om dat speciale moment vast te leggen.

Natuurlijk snappen mensen dat er iets gaat komen, maar echt als de verrassing groot genoeg is zijn ze jou en je camera totaal vergeten. Blijf vooral door fotograferen voor en na het moment, je legt dan heel verrassende emoties vast. Vergeet ook niet de anderen mee te nemen in je beeld!

Sport

Het is de tijd van vakanties waarin mensen zich zelf verwennen met activiteiten waar normaal geen tijd voor is. De momenten van triomf voor het behalen van een prestatie liggen hier voor de fotograaf op de loer. Ben je zelf liever aan het fotograferen dan deelnemer? Dan is dit het moment voor jou om te genieten van de activiteiten.

Leg de beelden vast met verraste gezichten of stralend genieten.

Water

Ook in het water zijn de stralen prachtig. Beschik je over een onderwatercamera? Dan is niet alleen de flora en fauna mooi om vast te leggen. Ga je lekker op pad in de vele dierentuinen die ons land rijk is? Dan is er vast een aquarium aanwezig. Denk er wel aan dat je de sluitertijden in de wat donkere ruimtes moet compenseren. Gebruik bijvoorbeeld een wat hogere ISO om het gewenste resultaat te krijgen bij bewegende voorwerpen zoals vissen.

Leg je alleen de flora onder water vast, dan is een iets langere sluitertijd geen probleem. Mits je natuurlijk je camera op statief laat werken. De beweging van het water zorgt wel voor een verspreiding van de lichtinformatie. Dus voor ‘strakke’ stralen is een niet te lange sluitertijd wel wenselijk!

Kortom ook deze maand ligt er ergens een mooie foto op je te wachten. Ga aan de slag met het thema Stralen en laat zien wat jij hebt gevonden.

Ik kijk weer uit naar jullie inzendingen.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:

– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht (wij behouden ons het recht voor foto’s die niet als fatsoenlijk worden beschouwd te verwijderen)
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 augustus tot en met 31 augustus
– Vanaf 1 september kunnen de foto’s van de maand augustus weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars.

Zodra alle maandwinnaars van 2017 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2017.

Onze vaste sponsors kijken al weer uit naar de winnende foto’s van dit jaar! Met dank aan Profotonet & PM Fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.