Fotowedstrijd 2016 mei: ronde vormen

Het fotowedstrijd thema voor mei: Ronde vormen

Eigenlijk wilde ik voor mei het EI thema. Maar na vorige maand leek me dat wat flauw. Daarom een afgeleide van het idee: ronde vormen. Rond in de ruimste zin van het woord.

Hier wat voorbeelden die je kunt gebruiken als uitgangspunt.

Cirkels
Ronde vormen lijken heel duidelijk. Denk maar aan cirkelvormige voorwerpen. Een wiel, snoepjes, patronen in een breiwerk enzovoort. Een duidelijke ronde vorm maakt het makkelijk om te vinden en eenduidig om te fotograferen.

Ovalen
Hoewel niet exact rond is een ovale vorm, zoals een ei ook goed voor het thema van deze maand. Met eieren kun je vele kanten op. Het is een pracht onderwerp voor een stilleven met alleen witte tonen – een zogenaamde high key opname.

Half
Ook halve cirkels geven een sterk beeld. Wist je dat onze hersenen deze vorm automatisch afmaken? Halve cirkels vind je ook in vele patronen in het dagelijks leven om je heen. Bijvoorbeeld bij sierbestrating wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt.

Virtueel
Soms ontstaat een cirkel of ovaal vorm door dat meerdere elementen bij elkaar dit effect virtueel geven. Denk bijvoorbeeld aan overhangende bomen en de schaduw er onder. Ook reflecties in water kunnen hier een goede bron voor zijn.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!
Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen.

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Ook deze maand verschijnen weer artikelen op het weblog. Je kunt de artikelen volgen via Facebook. Natuurlijk kun je ook regelmatig een bezoek brengen aan het blog.
Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je ook wachten op de e-zine aan het eind van de maand. Daarin vind je een overzicht van de artikelen uit de afgelopen maand. Ontvang je het e-zine nog niet? Schrijf je dan nu in!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 mei tot en met 31 mei
– Vanaf 1 juni kunnen de foto’s van de maand mei weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2016 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.