Fotowedstrijd 2016 – juli thema: zomer 2016

Het thema voor juli: zomer 2016

Hoewel het weer niet een schijnend voorbeeld van de zomer is deze dagen, is het toch echt de zomer van 2016. Leef je daarom deze maand lekker uit met je camera. Leg de zomer van 2016 naar je eigen visie vast.

Hieronder wat ideeën die je kunt proberen.

De zon

Als het zonnetje zich binnenkort laat zien, sta jij met je camera klaar! Of het nu een schitterende zonsondergang of opkomst wordt bepaal je zelf. Probeer ook eens iets anders. Ga voor een silhouette met een mooi ster. Gebruik een kleine diafragma opening, een (ster)filter. Ben je Nikon gebruiker? Wist je dat de meeste Nikon spiegelreflexen een ingebouwd sterfilter hebben? Je kunt deze zelfs achteraf aan of uit zetten bij het bekijken van je foto’s.

Zand & zee

Ben je een strandliefhebber, dan wens ik je nog vele mooie en zonnige zomerdagen toe. Natuurlijk neem jij je camera mee en legt af en toe tussen het zonnebaden je omgeving vast. Speel eens met macro, bedenk gekke dingen om je kind te doen op het strand en leg al deze pret dan vast voor jouw vrolijke zomer 2016 foto.

Onder water?

Beschik jij over een camera waarmee je onder water foto’s kunt maken. Ik ben reuze benieuwd hoe de onderwater wereld van 2016 er uit ziet. Heb je niet de luxe van een dergelijke camera, probeer dan eens je telefoon in een glas te zetten en deze (half) onder water te houden. Binnenkort vind je een artikel op het weblog met mijn ervaring voor deze experimentele manier van fotograferen! Deel jij je ultieme zomer 2016 ervaring hier bij de fotowedstrijd?

Eten

Je hoeft geen culinair fotograaf te zijn om deze zomer je favoriete zomer 2016 etensfoto te maken. Druipende ijsjes, vieze snoetjes of die heerlijke visschotel op dat terras met fantastisch uitzicht. Laat ons delen in je vakantie avontuur deze zomer en doe mee met deze uitdaging.

Wat je ook doet, maak er iets moois van! 

Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen.

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op PinterestVolg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Ook deze maand verschijnen weer artikelen op het weblog. Je kunt de artikelen volgen via Facebook. Natuurlijk kun je ook regelmatig een bezoek brengen aan het blog.

Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je ook wachten op de e-zine aan het eind van de maand. Daarin vind je een overzicht van de artikelen uit de afgelopen maand. Ontvang je het e-zine nog niet? Schrijf je dan nu in!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 juli tot en met 31 juli
– Vanaf 1 augustus kunnen de foto’s van de maand juli weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2016 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.