Fotowedstrijd 2016 januari – thema: Wit

Het thema voor januari: Wit

Een nieuw thema bedenken is telkens weer een uitdaging! Niet te simpel, want het moet wel een uitdaging zijn. Ook weer niet te moeilijk want het idee is om alle (oud) cursisten de gelegenheid te geven mee te doen.

Waarom?
Omdat het hebben van een doel een goede reden is om op pad te gaan.

Perfect?
Nee hoor de foto’s hoeven niet perfect te zijn. Het idee is vooral geboren uit het vinden van een uitdaging. Dat je dan een leuke prijs kunt winnen is mooi mee genomen.

Goed voornemen
Zo in januari regent het goede voornemens. Zelf vind ik dat ze het hele jaar door gestart kunnen worden. Doe je dit keer ook mee?

Het thema wit is geïnspireerd op mijn verlangen naar sneeuw. Een witte wereld.

Bij gebrek aan sneeuw valt er genoeg te fotograferen. Wit op wit is een hele uitdaging, maar na les 1 van de basiscursus moet ieder van jullie die uitdaging aan durven gaan!

Maak er iets moois van! Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen.

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op PinterestVolg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!
Ben je beginnend fotograaf?
Maak het je zelf makkelijk. Geen ingewikkelde instellingen van je camera nodig. Gebruik het geleerde uit les 1 van de basiscursus.

Zoek naar witte voorwerpen. Wit op wit is de uitdaging. Maar zie je andere dingen die volgens jou binnen het thema passen? Maak een foto en plaats hem als Reply in dit Topic.

Natuurlijk verschijnen ook deze maand weer artikelen op het weblog. Je kunt de artikelen weer volgen via Facebook. Natuurlijk kun je ook regelmatig een bezoek brengen aan het blog.

Wil je het je zelf makkelijk maken, dan kun je ook wachten op de e-zine aan het eind van de maand. Daarin vind je een overzicht van de artikelen uit de afgelopen maand. Ontvang je het e-zine nog niet? Schrijf je dan nu in!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De
licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 januari tot en met 31 januari
– Vanaf 1 februari kunnen de foto’s van de maand januari weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2016 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.