Fotowedstrijd 2016 – augustus thema: Perspectief

Het fotowedstrijd thema voor augustus: Perspectief

Als fotograaf bekijk je de wereld uit je eigen perspectief. Jouw manier van kijken bepaald het eindresultaat, de foto. De meeste van ons fotograferen uit een perspectief dat herkenbaar is. Maar heb je wel eens geprobeerd te spelen met het perspectief? Je krijgt verrassende effecten als je de wereld met de camera eens op een andere manier bekijkt.

Standpunt

Maak gebruik van een uniek standpunt. Ik weet het, uniek is een relatief begrip. Maar probeer maar eens wat andere standpunten uit en laat je camera je verrassen met grappige of boeiende beelden.

Leg bijvoorbeeld je camera eens op de grond met de lens naar boven gericht. De zelfontspanner aan en nu maar afwachten wat het resultaat is.

Shoot from the hip

Nog steeds erg trendy. Niet kaderen en bekijken, maar gewoon richten en schieten. Houd je van er op los klikken dan is dit je kans! Maak gebruik van de regels van Lomography. Maak je niet druk om wat je fotografeert of hoe en laat je verrassen door de resultaten.

Nieuwsgierig naar deze alternatieve manier van fotograferen? Er is een wereldwijde gemeenschap die zich hier dagelijks mee bezig houdt. Start bij de Nederlandse website: http://www.lomography.nl/ en ga op onderzoek of dit iets voor jou is :).

Wees creatief

Heb je zin je uit te leven? Ga dan aan de slag met grappige manieren die je camera je biedt. Gebruik perspectief door dichtbij en ver weg dingen in je beeld te combineren. Denk maar aan de leunende toren van Pisa.

Je hoeft niet perse naar Italië om zulke foto’s te maken. Een bezoekje aan Madurodam kan wonderen doen, maar je kunt ook thuis, op het strand of in een stad aan de slag.

Wat je ook doet, maak er iets moois van!

Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen.

Zoek je nog wat inspiratie? Neem een kijkje op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Heb je een account op Pinterest? Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest. Om het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Ook deze maand verschijnen weer artikelen op het weblog. Je kunt de artikelen volgen via Facebook. Natuurlijk kun je ook regelmatig een bezoek brengen aan het blog.
Wil je het jezelf makkelijk maken, dan kun je ook wachten op de e-zine aan het eind van de maand. Daarin vind je een overzicht van de artikelen uit de afgelopen maand. Ontvang je het e-zine nog niet? Schrijf je dan nu in!

Houd bij het plaatsen van je foto rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht (in het forum !)
of volg de link in het zijmenu!
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag maximaal 3 foto’s plaatsen.
– Plaats je meerdere foto’s? Doe dit dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Niet verplicht, maar wel zo leuk! Plaats een recente foto. Kies je een exemplaar uit je archief? Zorg dan dat deze niet ouder is dan 1 jaar. Meedoen gaat tenslotte om de uitdaging – het actief blijven fotograferen
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 augustus tot en met 31 augustus
– Vanaf 1 september kunnen de foto’s van de maand augustus weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2016 bekend zijn, zullen we uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowedstrijd 2016.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.