Fotowedstrijd 2015 maart – Hollandse luchten

Het thema voor maart is Hollandse luchten.

Natuurlijk kun je daar zelf vele invullingen aan geven. We zoeken echter nu ook weer het licht op. Veel fotografen worden bewust, dan wel onbewust beïnvloed door de oude meesters in de schilderkunst. Bij dit thema kun je mooi gebruik maken van de voorbeelden die hiervan legio in onze musea te vinden zijn. Laat je dus inspireren door Oude Meesters.

Natuurlijk mag je ook een eigen interpretatie van de Hollandse luchten plaatsen. Laat zien wat jij vindt dat een typische Hollandse lucht is. Ga voor abstract en zoek je uitdaging in het maken van een sfeer die herkend kan worden als een Hollandse lucht.

Als je inspiratie zoekt kijk dan zeker op het inspiratiebord voor de cursussen op Pinterest. Volg het bord Inspiratie thema fotowedstrijd capelle-fotografeert van Petra Muilenburg Fotografie op Pinterest.rnrnOm het bord te bekijken heb je geen account nodig!

Wil je meer uitleg over wat een typische Hollandse lucht inhoudt en hoe je deze kunt vastleggen kijk dan op het weblog voor mijn artikel over Hollandse luchten De komende tijd vind je daar artikelen over het fotograferen van landschappen met filters & HDR.

Houd bij het plaatsen van je foto weer rekening met de volgende regels:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)
– Plaats 1 foto per reply. Let op je mag best meerdere foto’s plaatsen, maar plaats deze dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!
– Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Foto’s mogen niet reeds in eerdere fotowedstrijden van deze website zijn geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in acht
– Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 maart tot en met 31 maart
– Vanaf 1 april kunnen de foto’s van de maand maart weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2015 bekend zijn, zullen we uit de 12 genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowestrijd 2015.rn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.