Fotowedstrijd 2014 december – reflectie

De laatste maand van het jaar al weer. Een maand die vaak wordt gebruikt als reflectie in de overdrachtelijke zin. De lijstjes met sportieve en historische momenten van het afgelopen jaar zijn straks weer een opsomming van 2014.

Het thema van deze maand lijkt me daarom wel gepast. Alleen mogen we voor de foto’s het thema letterlijk nemen. Reflecties in ramen, plassen water of straks als de kerstboom weer opgetuigd is de kerstballen. Je krijgt soms bijzondere vervormingen waarbij een abstract beeld ontstaat. Soms kan wat spelen met het beeld nog grappige effecten opleveren. Een reflectie omgekeerd presenteren, zodat de wereld niet ondersteboven maar rechtop komt te staan. Dit alles kan tot bijzonder fraaie resultaten leiden.

Reuze benieuwd welke resultaten het thema van deze maand oplevert. Het is de laatste van de serie dus maak er iets moois van. Volgende maand gaan we de 3 winnaars van 2014 kiezen!rnrnnVolg je momenteel geen cursus of wil je toch wat extra tips? Kijk dan op mijn weblog voor informatie over hoe je beste resultaten krijgt uit reflecties. De komende periode zullen hier diverse artikelen te vinden zijn die als hulp- dan wel inspiratiebron kunnen dienen.

De regels die gelden zijn:
– Plaats je foto in een reply op dit bericht  (in het forum !)n- Plaats 1 foto per reply. Let op je mag best meerdere foto’s plaatsen, maar plaats deze dan elk in een afzonderlijk reply!
– Verklein je foto naar een formaat waarbij de langste zijde 800 pixels bevat (72 dpi).
– Je kunt ook een link naar een foto welke elders op internet is geplaatst opnemen. De licentierechten van de foto dienen wel bij de plaatser te berusten!rnrn- Alleen foto’s in jpg kunnen worden geplaatst
– Allerlei foto’s zijn geoorloofd, maar houd de fatsoen normen in achtn- Plaatsen van foto’s voor dit thema kan van 1 december tot en met 31 december
– Vanaf 1 januari kunnen de foto’s van de maand december weer worden gewaardeerd met stemmen

De winnende foto zal worden opgenomen in het item Fotowedstrijd – Winnaars. Zodra alle maandwinnaars van 2014 bekend zijn, zullen we uit de 12 genomineerden de uiteindelijke winnaars kiezen. Informatie over de te winnen prijzen voor de 1e, 2e en 3e prijs zullen te zijner tijd worden geplaatst in het item Fotowestrijd 2014.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.