Zwart/wit fotografie workshop – 1 dag

Voor meer informatie over alle cursussen ga naar de website van PM Fotografie. U vindt daar geplande cursussen, informatie en mogelijkheid voor inschrijven.

Ga direct naar de cursus pagina van PM Fotografie.

Zwart/wit fotografie in het digitale tijdperk is nog steeds ‘hot’. Zowel camera’s als software hebben instellingen om de gemaakte beelden om te zetten in deze tijdloze weergave van beeld. Hoe je kijkt als maker is echter net zo belangrijk! Tijdens deze workshop ga je aan de slag met alledaagse beelden en leer je kijken in de zwart/wit modus. Fotograferen is een “werk”woord, we zullen dus naast de theorie ook in de praktijk aan de slag gaan. Zowel in de ochtend als de middag zullen we eerst een deel theorie bespreken om daarna in de omgeving te gaan fotograferen.

Wat leer je?

Kijken naar je omgeving en dit voor het maken van de foto om te zetten in zwart/wit (grijstonen). Kijken naar licht, compositie, vormen en structuren en hoe je dit kunt benutten om je opnames sterker te maken. (Digitale afwerking valt niet onder deze workshop!)

Wat heb je nodig?

Een camera die in RAW kan fotograferen en waarbij je zwart/wit of monochroom kunt instellen. Twijfel je aan de mogelijkheden van je camera, stuur dan een bericht naar het mailadres info @ capelle-fotografeert.nl (verwijder de spaties indien je kopieert!). Je ontvangt dan bericht over de mogelijkheden van je camera met bevestiging van inschrijving.

Wanneer wordt de workshop gehouden?

Kijk op de website van Petra Muilenburg Fotografie voor data

Op het inschrijfformulier kun je de gewenste datum aangeven.

Aanvangstijd en duur

De workshops op zaterdagen  starten om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur. Voor koffie, thee en lunch wordt ter plaatse gezorgd. 

Wat kost het?

Deelname voor deze 1-daagse workshop bedraagt € 290,00. Dit is inclusief koffie, thee en lunch

Waar wordt de workshop gehouden?

De workshop vindt plaats in Capelle aan den IJssel, je ontvangt bericht van de locatie na inschrijving.

Waar kan ik me inschrijven?

Vul het inschrijfformulier in, geef de gewenste datum op en je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Tot slot:

In verband met een goed eindresultaat voor alle deelnemers worden de groepen klein gehouden. Het minimale aantal deelnemers is 6 en maximale 10.

De beschikbare data vindt u op het inschrijfformulier.

Na inschrijving worden deelnemers per mail op de hoogte gehouden van doorgang van de workshop.