Vervolgcursus fotografie

Hieronder vindt u een uitgebreide beschrijving van de vervolgcursus fotografie.

Voor meer informatie over alle cursussen ga naar de website van PM Fotografie. U vindt daar geplande cursussen, informatie en mogelijkheid voor inschrijven.

Ga direct naar de cursus pagina van PM Fotografie.

De vervolcursus is in principe voor cursisten die de basiscursus bij Petra Muilenburg Fotografie hebben gevolgd. De cursus is het meest geschikt voor mensen met een spiegelreflexcamera.

De vervolgcursus bestaat uit 7 lessen en een halve (circa 3 uur) zaterdag om met alle leerlingen op locatie het geleerde in praktijk te brengen. Tijdens deze excursie is er begeleiding van de cursusleider, zodat vragen direct ter plaatse behandelt kunnen worden. De locatie van de excursie wordt in overleg bepaald. Eventuele extra toegangsprijzen vallen buiten de prijs van de cursus.

Tijdens de cursus zal voortgegaan worden op hetgeen in de basiscursus reeds is besproken. Daarnaast worden ook zaken als fotograferen bij bestaand licht en gebruik van een flitser (op de camera) behandeld. Naast de technische aspecten zal wederom ruim aandacht worden besteed aan de creatieve mogelijkheden.

Elke les zal de besproken materie voor zo ver mogelijk in opdrachten worden uitgevoerd. Ook zijn er opdrachten om thuis het geleerde in praktijk te brengen. Door de lessen heen wordt ruim tijd genomen om gemaakte foto’s te bespreken. De nadruk zal hierbij voornamelijk liggen op eigen werk. Tevens is er de mogelijkheid om foto’s op deze website te plaatsen waar medecursisten en de cursusleider om uitleg of commentaar gevraagd kan worden. Na het cursustraject is er nog een half jaar begeleiding via de website voor de cursisten mogelijk.

Om zoveel mogelijk aan alle cursisten tijd te kunnen besteden is het aantal deelnemers beperkt tot 6 personen. Minimum aantal cursisten is 3.
De voorlaatste les is een excursie waarbij de cursisten samen met de cursusleider op pad gaan, uiteraard met camera!

Inhoud van de vervolgcursus:
– verdieping diafragma / sluitertijd
– bestaand licht (o.a. ISO waarde)
– flitser (op de camera)
– kleurgebruik
– compositie (o.a. gulden snede)
– digitale fotobewerking in Adobe Photoshop Elements (foto-eigenschappen, kleurbalans, filterhulpen)

Tijdstip en kosten

Voor een overzicht van de actuele data kunt u bij Petra Muilenburg Fotografie terecht op deze pagina, de cursussen vinden plaats  in de studio van Petra Muilenburg Fotografie, Brahmsstraat 123, Capelle aan den IJssel.

De kosten van de cursus bedragen € 249,00. Het volledige bedrag dient voor aanvang van de eerste les voldaan te zijn. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en meer informatie.

Heeft u zin gekregen om deel te nemen aan deze cursus? Schrijf u dan nu in!