Workshop Poëtische beelden - Tracé A13/A16

Bijzondere Workshop Poëtische beelden – met thema!

Op zondag 4 september is een bijzondere workshop georganiseerd.

De workshop Poëtische beelden. In deze workshop laten we je linker- en rechter hersenhelft samen werken voor een geheel eigen product.

Poëtische beelden gaat over het combineren van tekst en beeld tot een samensmeltend geheel.

Dichter Ron Koldenhof en fotografe Petra Muilenburg hebben de handen ineen geslagen om taal tot de verbeelding te laten spreken en beelden meer zeggingskracht te geven.

Samen met Ron en Petra wandel je vanaf 13.30 uur door de Varen- en Rozenbuurt van de wijk Ommoord om inspiratie op te doen voor je tekst en het maken van foto’s. Tijdens de wandeling van circa een uur lopen we door het gebied waarlangs het nieuwe snelweg traject is gepland. Het thema van deze workshop voor 4 september is namelijk de geplande aanleg van het tracé A13-A16.

Het thema is momenteel een hot item in de wijk en heeft zo zijn voor en tegenstanders – zie ook recente artikelen in Metro nieuws en Havenloods Noord.

Iedereen kan meedoen

Ook als je niet een verwoed voor- of tegenstander ben is deze workshop toegankelijk. Vind je het leuk om foto’s te maken? Dan biedt deze workshop de mogelijkheid om hier een extra dimensie aan te geven door het toevoegen van je eigen teksten. Neem wel een camera mee! Dit kan een spiegelreflex, compact camera of je telefoon – voorzien van een camera – zijn.

Woorden & beelden

Elke boodschap of herinnering kun je vorm geven met tekst in de vorm van een gedicht en beeld. Je krijgt hulp van Ron om je tekst in klassieke of moderne dichtvorm weer te geven. Petra helpt je bij  het maken van foto’s die op jouw manier de woorden tot leven brengen.

Door het combineren van (vrije) gedicht vormen en zelf gemaakte foto’s is het mogelijk om jouw verhaal nog duidelijker over te brengen.

Na de wandeling ga je met je aantekeningen in het Continental Art Centre aan de slag om dit in een passende verhaal of dichtvorm te plaatsen.

Na het maken van je verhaal laat Petra bij terugkomst zien welke mogelijkheden er zijn om je verhaal met beeld(en) te combineren.

Nazomeren in Ommoord

Deze workshop maakt onderdeel uit van Cultureel Nazomeren in Ommoord, Deze activiteit wordt financieel ondersteund door de gemeente Rotterdam.

Wil je graag meedoen? Schrijf je dan direct via deze link op de website van Studio Creatividad

Extra informatie workshop Poëtische beelden

De workshop start op 4 september om 13.30 uur bij Continental Art Centre aan de Robert Kochplaats 342 en is onderdeel van de open middag van Studio Creatividad en Centrum het Licht.

Open middag: Studio Creatividad & Centrum Het Licht

Naast deze workshop zijn er tevens introductielessen schilderen en een compleet programma met stemexpressie, yoga, dans en ontspanningsactiviteiten bij Centrum het Licht.

Kijk voor het volledige programma op Studio Creatividad of Centrum het Licht.

De activiteiten starten op zondag 4 september om 13.00 uur en duren tot 17.00 uur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.